23948sdkhjf

Aircondition kan gøre bilister syge

Sørg for at rense airconditionanlæggene, lyder rådet fra eksperter.
Antallet af airconditionanlæg i biler er eksploderet i de senere år, hvilket betyder, at et øget antal bilister risikerer at blive eksponeret for farlig svamp og bakterier.

Endelig er bilernes airconditionanlæg kommer på arbejde for alvor. Den svale luft kan dog indeholde kedelige gæster. Det er tidligere dokumenteret, at airconditionanlæg kan udvikle skimmelsvamp og andre bakterier, der kan medføre astma, allergi eller det, der er værre. I de senere år er aircondition blevet standardudstyr i selv de billigste bilmodeller, og der kan derfor på sigt være en øget risiko for sygdomstilfælde.

- Vi har i de senere år oplevet en kraftig stigning i airconditionanlæg, på de biler vi får til syn. Det betyder desværre også en stigning i ildelugtende luft fra dyserne, siger adm. direktør for Applus Bilsyn, Arne Willerslev-Legrand.

- Vores folk er blevet instrueret i at tænde for kundernes airconditionanlæg, når de alligevel tjekker, at el-anlægget fungerer efter hensigten. Det er ofte nok blot at lugte til den luft, der kommer ud, for at konstatere om der er behov for en rensning af klimaanlægget for at bekæmpe bakterier.

Rens anlægget ofte

Danmarks Automobilforhandler Forening (D.A.F.) bakker op om synsvirksomheden, og påpeger, at problematikken udelukkende drejer sig om de mekaniske airconditionanlæg:

- Problemet med bakterier og skimmelsvamp opstår, hvis airconditionen ikke bliver brugt i en periode, og solen opvarmer den fugt, der findes inde i et inaktivt anlæg, siger Preben Kjær, adm. direktør for D.A.F, og tilføjer:

- Hvis man har et fuldautomatisk klimaanlæg, skal man ikke være så påpasselig, da disse anlæg kører konstant, når bilen er tændt, og derfor kun er i farezonen, hvis bilen er stillestående i en længere periode.

Uanset om man har et fuldautomatisk klimaanlæg eller et mekanisk airconditionanlæg, er det en god idé at rense anlægget minimum hvert andet år og gerne oftere. Mange tror, at det er besværligt og dyrt at få renset sit airconditionanlæg, men sandheden er, at man selv kan slå de farlige bakterier ihjel med såkaldte Air Condition Cleanere. Det er en type spray, man stiller i bilen, og derefter lader den gøre arbejdet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078