23948sdkhjf

Amerikansk inspiration til biløkonomstuderende

22-årige Jakob Frandsen, der er under uddannelse som biløkonom, står for at skulle på et praktikophold i USA hos bilforhandleren Desert European Motorcars. Den amerikanske fokus på kundetilfredshed kan være nyttig inspiration hos en dansk bilforhandler.
Jakob Frandsen er 22 år og biløkonomstuderende hos bilforhandleren Geertsen A/S i Ringsted.

- Inden jeg startede som biløkonom arbejdede jeg på deltid hos Thansen, hvilket gav mig erfaring med salg af reservedele. Jeg har altid interesseret mig for biler og fandt det derfor naturligt at læse til biløkonom, da jeg derved kunne få den teoretiske baggrund samtidig med de interessante aspekter fra bilbranchen, siger Jakob Frandsen.

Hos Geertsen er arbejdsopgaverne blandt andet at administrere hjemmesiden, arrangere events og fungere som salgsrådgiver.

-Jeg har været utrolig glad for at være biløkonomstuderende hos Geertsen, hvor jeg har fået lov at udvikle mig og fået en masse ansvar, tilføjer han.

Fire måneder i USA

Som led i uddannelsen skal Jakob Frandsen tilbringe fire måneder hos en udenlandsk forhandler fra midten af januar.

- Jeg havde en del overvejelser omkring udlandsopholdet, da jeg godt kunne tænke mig at tage til enten Indien eller Kina for at se, hvad fremtiden vil bringe inden for bilbranchen. Det viste sig dog, at kulturelle forskelle og især engelskkundskaberne i Kina ville blive et problem, forklarer Jakob Frandsen.

- Mange af de tidligere biløkonomer havde en masse kontakter fra deres ophold, men jeg havde bestemt mig for at finde min egen virksomhed. Jeg besluttede mig for at søge vidt og bredt og havde ikke nogle specielle præferencer. Jeg sendte en masse mails til forhandlere i USA og endte med at få svar fra én, hvor jeg nu skal tilbringe mit 4. semester, siger han.

Jakob Frandsen skal i praktik hos bilforhandleren Desert European Motorcars, hvor han skal fungere som en stabsfunktion for ejeren Gary Whitaker.

- Jeg skal hjælpe og rådgive ham med de problemstillinger, som de har. Jeg skal for eksempel assistere ham til møder og gennemføre relevante analyser samt hjælpe med åbningen af en ny jaguarforhandler i San Diego. Hovedformålet for opholdet vil være at udarbejde et eksamensprojekt omkring en af de problemstillinger som jeg mener kan videreføres til en dansk forhandler.

Fokus på kundetilfredshed

Jakob Frandsen valgte USA, fordi de amerikanske bilforhandlere har stor fokus på kundetilfredshed.

- Opholdet kan give mig nogle værktøjer og ideer til at gennemføre nogle koncepter i Danmark. Ligeledes er hele salgsprocessen interessant. Den amerikanske bilsælger bruger cirka en time på fremvisning af den bil, som kunden kunne finde interessant.

- Hele konceptet med at give kunden et personligt og følelsesmæssigt forhold til en forhandler og derved bruge kunden som reklamesøjle, hvor kunden fortæller om de gode oplevelser til venner og bekendte, er interessant, mener Jakob Frandsen.

- Jeg forventer at få benyttet de teoretiske værktøjer, som jeg igennem 1,5 år har lært på erhvervsakademiet Nord og drage nytte af den erfaring, jeg har fået hos Geertsen. Jeg vil under mit ophold føre videoblog over mine oplevelser, ideer og erfaringer som forhåbentlig kan give folk et indblik i den amerikanske bilbranche. Det vil være muligt at følge med på hjemmesiden www.frandsenusa.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.518