23948sdkhjf

Autoteknologer bliver medspillere i Formel Ford

Den trængte motorsportsklasse Formel Ford får nu teknisk assistance fra 40 autoteknologstuderende fra Erhvervsakademi Århus. I dag mandag den 13. december besøger Jan Magnussen autoteknologernes værksted i Århus for at støtte op om det nye initiativ med renovering af to styk Formel Ford.
Formel Ford er ubetinget den motorsportsklasse, der har fostret flest stjernerpå verdensplan. Michael Schumacher og Ayrton Senna er to af de Formel 1-verdensmestre, som startede i Formel Ford, og i Danmark har denne klasse været første trin på vejen for kørere som John Nielsen, Jan Magnussen, Jason Watt og kommende stjerner som Kevin Magnussen og Marco Sørensen.

- Autoteknologerne i Århus får nu mulighed for, i samarbejde med DASU og Kørerforeningen, at styrke Formel Ford klassen. Formel Ford oplever i lighed med de øvrige motorsportsklasser i stagnation, en situation som ønskes ændret. Nye initiativer er vigtige, da en eventuel lukning af lige præcis denne klasse vil være et stort tilbageslag for dansk motorsport. Klassen er bindeled mellem gokart og de professionelle klasser og dermed en rugekasse for talenter, siger Torben Vad, der er ekstern lektor på autoteknologuddannelsen på Erhvervsakademi Århus.

Derfor stiller Erhvervsakademi Århus nu 40 autoteknologer til rådighed for Formel Ford, der sammen med et initiativ fra racerbanerne, Dansk Automobil Sports Union (DASU), kørerforeningen og Formel Ford producenterne skal gøre det nemmere og billigere at deltage i motorsportsklassen. Producenterne stiller biler til rådighed, banerne bidrager med faciliteter og DASU gør det enklere at erhverve racerlicens.

De autoteknologstuderende står for renovering af bilerne, klargøring til løb herunder setup af bilerne til den enkelte bane, den enkelte kører og til vejrudsigten, tolkning af data fra logging-udstyr og instruktion og coaching af køreren. Set fra autoteknologernes side er det en enestående mulighed for at lære alt om racerbiler og om livet i racing.

- Klassen har afgørende betydning for udviklingen af talenter, og initiativet fra autoteknologuddannelsen vil gøre det muligt for nye talenter at prøve kræfter med disse små unikke formel biler til en overkommelig pris. Samtidig giver det autoteknologerne mulighed for at omsætte teori til praksis, siger Bo B. Nielsen, sportschef i Dansk Automobil Sport Union.

Formel Ford er den eneste danske klasse, hvor flere konstruktører kæmper mod hinanden. I Formel Ford anvendes der udelukkende racerbiler, der er specialfremstillet til konkurrencekørsel. Bilerne er bygget af specialvirksomheder med et rørrammechassis, hvor der lige akkurat er plads til køreren, motoren og gearkassen. Formel Ford er den hurtigste motorsportsklasse i Danmark, og samtidig en klasse som tillader deltagelse fra man er 15 år.

Jan Magnussen er en af de danske kørere, der gerne vil slå et slag for Formel Ford. Det sker mandag den 13. december kl. 13, hvor "Big Mag" besøger autoteknologernes værksted på Hasselager Alle 2 i Århus for at støtte op om det nye initiativ med renovering af to styk Formel Ford.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078