23948sdkhjf

Folketinget har vedtaget lavere skrotgrænse

Reparationsgrænsen på 65 procent træder i kraft nytårsdag.
Folketinget har vedtaget nedsættelsen af reparationsgrænsen fra 75 til 65 procent, så den kommer til at gælde fra 1. januar 2011. Tilsvarende nedsættes forsikringsgrænsen fra 65 til 55 procent.

Vedtagelsen skete med stor modstand, selv om ingen tog ordet ved trediebehandlingen den 17. december. Socialdemokratiet, SF, Det radikale Venstre, Enhedslisten og Liberal Alliance stemte nej til det samlede lovforslag, der gennemfører finanslovforligspartiernes aftale om større fradrag for hotelmoms, højere varmeafgift og lavere skrotgrænse.

Undervejs blev lovforslaget mildnet for at sikre Marion Pedersens (V) stemme. Der er indført et fradrag på 5120 kroner til airbags. Det vil koste 10 millioner kroner af de 120 millioner, som skatteminister Troels Lund Poulsen (V) regnede med i indtægter.

Branchen afviser Skatteministeriets vurdering, der lyder på 100 færre beskæftigede. Dansk Metal vurderer forsigtigt omkring 450 færre job, og Håndværksrådets vurdering siger op mod 1000 job.

Motorcykler får alligevel lov at bevare den gamle reparationsgrænse, hvilket igen koster 8 millioner kroner i nye afgiftsindtægter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095