23948sdkhjf

Først fik de et kommunalt ja

Da Jacob og Eva Brandt Zachariassen fik et ja hos en kommunal embedsmand regnede de med, at de godt måtte indrette værksted i deres hus.
Jacob og Eva Brandt Zachariassen har boet seks år i deres hus i et såkaldt blandet kvarter på Skyttemarksvej i Næstved. I stueetagen er der fra gammel tid et værksted med smøregrav.

På Skyttemarksvej ligger i forvejen både erhvervsejendomme og boliger.

Det var ideelt at etablere et autoværksted til lettere reparationsarbejder, som arbejde med dæk og fælge og montering af elektriske komponenter som GPS’er og lignende. Desuden ville man montere spoilere og andet udstyr.

Større pladearbejde og lakering skulle foregå et andet sted.

På baggrund af et "det må I gerne" fra en embedsmand blev der straks købt udstyr blandt andet en lift, men så kom svaret på deres officielle ansøgning. Det daværende Ejendomsudvalg sagde nej og mente de havde medhold i lokalplanen.

Jacob og Eva Brandt havde svært ved at se det rimelige i afgørelsen netop, fordi der dels har været værksted i deres hus tidligere, og fordi der i nabomatriklerne også er erhverv, der medfører trafik til området.

Eva Brandt Zachariassen fortæller, at deres nabo, som har en udlejningsvirksomhed, har 100 kunder om måneden.

- Vi regner med at skulle have 100 om året.

Sagen kom forbi naturklagenævnet, som gav Jacob og Eva Brandt ret i, at afslaget, som de gav, ikke holdt.

Papirbunken voksede

Skriverier mellem Næstved Kommune og Jacob og Eva Brandt fortsatte, og et kommunalt udvalg kom på besigtigelse.

- Vi måtte erkende, at vores lokalplan på området ikke var præcis nok, som også Naturklagenævnet påpegede, fortæller direktør i Miljø- og Teknikafdelingen, Jørgen Gerner.

Sagen blev forelagt Byrådet i Næstved, som vedtog, at der skulle udarbejdes en ny lokalplan, som ikke ville tillade "genegivende erhverv", men nok andre typer virksomheder.

Da varslet om en lokalplan har opsættende virkning, må Jacob og Eva Brandt ikke fortsætte med indretningen af deres værksted.

- Vi skulle bare ikke have fået lov i første omgang, siger de.

- Jeg tænker på, om vi bare skulle være gået i gang og have ladet være med at søge. Vores naboer kender vores planer, og flere af dem er ligefrem glade for, at der kommer en lille arbejdsplads på vejen, som vil sikre lidt liv i dagtimerne, siger Jacob Brandt.

Kampånden er ved at sive ud af Jacob og Eva Brandt. De har en stor stabel papir liggende efter et års skriveri og møder med Næstved Kommune, men de aner også, at afslutningen bliver, at de ikke må indrette sig med værksted på Skyttemarksvej.

- Jeg kan godt forstå deres ønsker, men Byrådet har vedtaget, at de ikke må lave værksted, og det vil en ny mere konkret lokalplan stadfæste, siger Jørgen Gerner.

- Byrådet føler, at de har fast grund under fødderne i denne sag, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109