23948sdkhjf

Et udfordrende 2014 og meget i vente

Motor-magasinet mener:
Flyvende skateboards og biler gennem muren ind til fremtiden. Sådan oplevede vi filmen "Tilbage til Fremtiden", da den kom frem for 30 år siden i 1985 – og pudsigt nok beskrev 2015 som et fremtidsscenarie. Nu er fremtiden her. Vi skriver 2015. Ganske vist flyver bilerne ikke, som i filmen, men teknologien har flyvende fart på.

At der er sket meget i det forgangne 2014 vidner de mange nytårsindlæg fra brancheforeningerne og relaterede myndigheder, der generelt takker hinanden for godt samarbejde – selv om markedet og konkurrencen skærpes. Nogle glæder sig over medlemsfremgang. Andre har konstateret nedgang på grund af konkurser og sammenlægninger.

Det nye CAD – der fra nytår nu hedder Dansk BilbrancheRåd – minder os om, at der er mange gode grunde til at være medlem af en brancheforening, som varetager det lange, seje politiske arbejde. Modsat værkstedskæderne, der dog trænger sig på med deres form for økonomisk berettigelse. Men brancheforeninger bliver de aldrig, med dertil høringsberettigelse til landspolitiske tiltag og andet forbeholdt foreningerne. Det er vigtigere end nogensinde at betale for medlemskab af den rette brancheforening i disse tider. Ellers bliver vi ikke hørt på Christiansborg. Og vi ser helst, at branchen råber i kor, der hvor fælles fodslag kan komme på tale. Særinteresser giver stadig mislyde af og til.

I rusen over endnu et rekordår for bilsalget får vi i nytårsudtalelserne at vide, at der også i 2015 skal sættes ind overfor forsikringsselskaber, Skat, totalskadegrænsen, bilafgifterne, dobbeltmoms samt bildata og bilfabrikkernes øgede tele-kontakt til biler på vejene. It og digitale teknologier skal bringes mere i spil. Og vil får i år flere nye initiativer at se, blandt andet hjemmesiden Bilkarriere.dk og ny it-lagerstyring, bliver vi lovet. Jo, der er fart på i branchen. Vi kan næsten ikke vente med at høre mere om de spændende tiltag. Følg udviklingen i dit førende, uafhængige fagblad, Motor-magasinet.

Godt nytår til alle!
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078