23948sdkhjf

Pas på ældre autocampere

Højesteret har fastslået, at camperudstyr altid skal medbringes under kørsel i en autocamper.
Indtil en lovændring i 2007 kunne større personbiler registreres som autocamper på 60 procent registreringsafgift. Det var en forudsætning, at bilen var konstrueret og indrettet til ophold og beboelse. Det betød, at bilerne ofte var forsynet med løst camperudstyr, for eksempel bord, gasblus og liggeunderlag.

Skat og politiet har gentagne gange stoppet campere for kontrol af, om camperudstyret er med i bilen. Nu har Højesteret afgjort, at udstyret altid skal medbringes. I modsat fald kan Skat efteropkræve manglende registreringsafgift, ligesom ejeren kan ifalde en bøde for overtrædelse af registreringsafgiftsloven, oplyser chefjurist Nils Suhr Andersen, Bilbranchen.

Som forhandler skal man ved eventuelt salg af en brugt autocamper, som er afgiftsberigtiget efter de gamle regler, sikre sig, at alt camperudstyr følger med bilen. I modsat fald vil køberen kunne videreføre et eventuelt afgiftskrav til sælger, påpeger han.

11.000 risikerer smæk

Hos FDM opfordrer man ejerne af autocampere til at kontakte Skat for en præcis udstyrsliste og efterlyser samtidig bedre og mere klar oplysning fra Skat. Et manglende liggeunderlag, gasblus eller sæder kan blive en dyr forglemmelse for ejerne af mange af landets autocampere. Den nye dom fra Højesteret slår nemlig fast, at glemt eller manglende udstyr til ombyggede autocampere kan udløse en ekstra afgift, anfører bilisternes organisation.

- Ejere af autocampere har i flere tilfælde har fået bøder og afgiftskrav på flere hundrede tusinde kroner, fordi de ved en kontrol ikke havde det udstyr, som ifølge Skat var påkrævet. Mange er heller aldrig blevet oplyst om disse krav af Skat, siger advokat i FDM Casper Schad og tilføjer:

- Vi mener, man med rette kan spørge til rimeligheden i, at man kan risikere et afgiftssmæk på 200.000 kroner for manglende udstyr som blandt andet et liggeunderlag, som en dom fra Højesteret viser.

Ifølge FDMs oplysninger drejer det sig om mere end 11.000 autocamper-ejere, som risikerer høje bøder og ekstra afgifter for manglende udstyr i bilen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094