23948sdkhjf

A&M og Opel Danmark i joint-venture

Med Opel-importøren som medejer udvides forhandlernetværket markant med tre nye, futuristisk designede autocentre.
En af landets største og børsnoterede bilforhandlere, Andersen & Martini, har meddelt til fondsbørsen, at firmaet indgår i et bemærkelsesværdigt joint-venture med importøren Opel Danmark som medejer om at udvide Opel-forhandlernetværket med hele tre nye autocentre - alle i Københavnsområdet - nærmere bestemt i Ballerup, Søborg og Greve. Dermed vil A&M råde over ni udsalgssteder.

En godkendelse fra konkurrencemyndighederne forventes i april eller maj 2015.

Forud for samarbejdet har Andersen & Martini dannet et nyt datterselskab, Andersen & Martini Auto A/S, som eksklusivt skal stå for salg og servicering af Opel hos A&M-koncernen som monobrand. Det nuværende datterselskab, Andersen & Martini Biler A/S, skal forestå forhandling og servicering af koncernens øvrige brands Kia, Peugeot, Fiat, Saab, Cadillac og Corvette.

Moderselskabet, Andersen & Martini A/S, med base i Greve, vil stå for udlejning af domicilejendommene til de respektive datterselskaber samt forestå alle centrale funktioner – herunder kundecenter, markedsføring, logistik, administration og økonomi for de to datterselskaber.

Spektakulært byggeri

- Vi opnår med samarbejdet og de nye Opel-centre en helt særlig positionering, både i branchen men særligt i Københavnsområdet, hvor vi i høj grad vil være til at få øje på, fortæller koncerndirektør for Andersen & Martini, Peter Hansen.

Et spektakulært og eksklusivt byggeprojekt på 1600 kvadratmeter showroom i to etager forventes påbegyndt allerede til foråret ved den trafikkerede Greve Nord-afkørsel. Andersen & Martini har netop erhvervet jordstykket lige ud til motorvejen, og en lokalplan forventes godkendt i første kvartal 2015. Også en opgradering af det mekaniske værksted foretages.

Forretningen i Ballerup er færdig, og forretningen i Søborg er fuldt færdigbygget i første kvartal 2015. Desuden etableres et nyt brugtvogns- og varevognscenter med aftenåbent på værkstedet.

Ret til call option

Joint venture-aftalen med Opel Danmark A/S indeholder en bestemmelse om, at såfremt Andersen & Martini A/S – uanset grund– ikke har etableret det planlagte showroom inden udgangen af april 2016, eller Opel på et tidligere tidspunkt får vished om, at Andersen & Martini A/S ikke etablerer det planlagte showroom, så har Opel Danmark A/S ret, men ikke pligt, til at udnytte sin call option på alle Andersen & Martini A/S’ aktier i Andersen & Martini Auto A/S og samtidig købe den nuværende domicilejendom i Greve for 55 millioner kroner, samt det netop erhvervede grundstykke mod motorvejen og et eventuelt igangværende byggeprojekt til kostpris.

Opel som folkevogn

Andersen & Martini A/S forventer, at den nye, opdelte forretningsstruktur med større fokus på det enkelte mærke, såvel organisatorisk som geografisk vil øge salget, kvaliteten, serviceniveauet og indtjeningen. Og optimismen er også til at få øje på hos Opel Danmark, der har store ambitioner med samarbejdet.

- Opel skal være danskernes foretrukne bil, og det vil vi gerne minde om gennem en endnu stærkere og særskilt positionering ude hos forhandlerne, udtaler direktør Thomas Bruun fra Opel Danmark, der glæder sig over udvidelsen af forhandlernetværket i København.

Opel lå i 2014 som nr. 11 med 3,95 procent i markedsandel - nogenlunde som i foregående år.

Det hidtidige Andersen & Martini A/S med 240 ansatte havde, ifølge Experian, en omsætning i 2013 på 652 millioner kroner og nåede to millioner som årsresultat efter et underskud på fem millioner kroner i 2012.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093