23948sdkhjf

Ny afgift på autohjælp

Oppositionen stemte nej til regeringens lovforslag om en afgift på autohjælp fra 1. juli.
Regeringens lovforslag om afgift på autoforhandlere og værksteders autohjælp blev vedtaget på Folketingets sidste mødedag inden juleferien. De fire borgerlige oppositionspartier – V, DF, LA og K – stemte nej. Den ny afgift på 1,1 procent træder i kraft 1. juli.

Virksomheder undgår i dag afgiften, når de ikke betegnes som forsikring, men det er i strid med EU’s regler, anførte skatteminister Benny Engelbrecht (S) i begrundelsen for det nu vedtagne lovforslag.

En afgørelse fra EU-domstolen fastslår, at vejhjælp er forsikringsvirksomhed, uanset om det udføres af et forsikringsselskab eller ej.

Videre giver Skatteministeriet indtryk af, at det er en fejl, at branchens vejhjælp har undgået afgiften, der blev indført 1. januar 2013.

Det har været hensigten med skadesforsikringsafgiften, at den skulle pålægges præmier på al skadesforsikring, uanset hvem udbyderen af skadesforsikringen måtte være, forklarer ministeriet.

- Der er tale om en skattestigning, sagde erhvervsskatteordfører Mads Rørvig (V) og stemte nej sammen med de tre andre borgerlige oppositionspartier.

Dansk Bilbrancheråd (tidligere CAD) har givet det bedste – og eneste bud – på, hvad afgiften koster branchen, og har anslået det til 10 millioner kroner.

Skadesforsikringsafgiften ventes samlet at indbringe statskassen omkring 500 millioner kroner i 2014, så loven udvides til de sidste to procent af markedet for vejhjælp.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109