23948sdkhjf

Nye regler for kørekort kan gøre Teslas Cybertruck lovlig i Danmark

EU-parlamentet skal stemme om en ændring af kørekortdirektivet, der gør kørsel med biler med en vægt på op til 4,5 ton lovlige.

Et kørekort til personbiler, det såkaldte Klasse B kørekort, er i øjeblikket begrænset biler med en egenvægt på op til 3,5 tons.

Denne vægtgrænse har i praksis gjort det umuligt at få Teslas hypede pickup-truck, Cybertruck, til vores breddegrader. Nu er EU-parlamentet gået med til at flytte grænsen opad.

Teslas CEO, Elon Musk, har dog tidligere udtalt, at Cybertruck udelukkende vil blive bygget til det nordamerikanske marked, men han vil dog ikke afvise, at en mindre, europæisk udgave på et senere tidspunkt vil blive lanceret i Europa.

Det er nu ikke Teslas Cybertruck, EU har haft i tankerne med henblik på at ændre kørekortsdirektivet. Det er derimod markedet for de stadig større og tungere autocampere, der har fået EU- parlamentet til at acceptere regelændringen.

Ifølge tyske AutoBild hilser brancheorganisationen for autocampere Caravanning Industry Association (CIVD) Europa-Parlamentets beslutning velkommen. En udvidelse til 4,25 tons giver mulighed for at gøre bæredygtige og familievenlige rejser med varevogne, semi-integrerede og integrerede autocampere tilgængelige for millioner af mennesker, udtaler ifølge foreningen til AutoBild.

Mediet skriver, at flere detaljer vil dog først blive forhandlet efter det nye valg til Europa-Parlamentet i begyndelsen af ​​juni. Forhøjelsen af ​​vægtgrænsen bør gælde autocampere, uanset kørselstype. For andre køretøjstyper bør stigningen i den tilladte totalvægt dog være knyttet til brugen af ​​et alternativt drev drivlinjer – altså elbiler.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063