23948sdkhjf

ZF Aftermarket #GoodToKnow: Hvorfor bør automatgearolien i ZF-gear skiftes regelmæssigt?

  • Når du regelmæssigt skifter olie i ZF’s automatgear, fungerer det korrekt i mange år. Desuden indebærer det en mere økonomisk brug af køretøjet, og det forebygger alvorlige nedbrud og skader.
  • Ved olieskift er det ekstra vigtigt at vælge det rigtige produkt til det valgte gear.
  • ZF Aftermarkets olieskiftsæt til automatgear forenkler mekanikernes arbejde ved at tilbyde en komplet produktserie, der er skræddersyet til en given bilmodel, hvilket reducerer servicens gennemløbstid.

Se det seneste afsnit af serien "GoodToKnow" på YouTube:

Automatgearet er en af de dyreste bilkomponenter. Det er også den mest komplicerede komponent at reparere i tilfælde af fejl. Med henblik på at undgå funktionsfejl og maksimere bilens ydeevne, hvad angår brændstofforbrug, bør gearolien i ZF’s gear skiftes regelmæssigt. ZF Aftermarket-eksperter understreger vigtigheden af automatgearkasser
regelmæssige olietjek og de medfølgende fordele for vores køretøjer.

Regelmæssige olieskift i ZF-gear forebygger funktionsfejl og maksimerer samtidig bilens brændstofeffektivitet.

Hvornår skal man skifte automatgearolie?

”Hyppigheden af olieskift i ZF-gear afhænger af fl ere faktorer - herunder bilmodellen, geartypen, og de forhold, det bruges under. På grund af disse faktorer, der påvirker
gear ets levetid for den enkelte drift, anbefaler ZF et gearolieskift efter 150.000 km. Men under driftsforhold med høje temperaturer og belastninger, eller hvis den tidligere
køretøjsbrug er ukendt, kan det give mening at skifte gearolien med kortere intervaller.
Jo højere belastningen er på gearkassen, f.eks. som følge af dynamisk kørsel eller lastning af bilen, jo hurtigere forringes oliens smøreegenskaber. Hvad angår gear, der ikke er ZF-gear, bør man følge de olieskiftintervaller, der anbefales af de respektive producenter,” siger ZF Aftermarket ekspert Martin Lauritzen.

Alarmerende tegn på behov for olieskift er manglende jævn acceleration ved gearskift, ryk ved gearskift og for sent gearskift samt for høj olietemperatur i gearkassen. Forebyggende olieskift til automatgear bør også foretages, når man køber en brugt bil, da vi ikke altid kender til den tidligere anvendelse af bilen. Den tidligere ejers kørestil, uregelmæssig service eller højt kilometertal kan bidrage til dårlig smøringstilstand og risiko for skader på andre
komponenter.

ZF LifeguardFluid-olier til automatgear og hybridbiler sikrer, at gearkasserne fungerer højeste niveau og muliggør maksimal brændstofeffektivitet samt lavere CO2-udledning.

Hvordan vælger man en olie, der opfylder gearkassens krav?

Det er godt at vide, at alle automatgearstyper og -modeller kan have forskellige krav, og brug af den forkerte olie kan resultere i højere brændstofforbrug, hurtigere slitage af gearkomponenter og endda korrosion af elektroniske systemer. Alle ZF’s automatgearolier egner sig perfekt til en bestemt gearkasse. ZF LifeguardFluid-gearolier af høj kvalitet og olieskiftsæt til specifi kke automat- og hybridgearkasser giver jævne skift og vibrationsfri betjening. Derudover sikrer de reduceret slid på tungt belastede komponenter, optimeret viskositet for maksimal brændstoføkonomi og lavere CO2-udledning. De beskytter også gearkassen i løbet af hele dens levetid.

ZF’s eksperter anbefaler, at olieskift i ZF’s automatgear udføres ved hjælp af den statiske metode på et kvalificeret autoværksted. Denne metode bevarer gearkassens ydeevne og komfortable betjening. Et komplet ZF olieskiftsæt er en praktisk og sikker løsning ved olieskift.

Det hjælper mekanikeren med at udføre et hurtigt og effektivt skift. Afhængigt af gearkassemodellen inkluderer det den rigtige mængde olie, der er valgt til at opfylde gearkassens behov, en oliebakke med et indbygget filter, forsegling og skrueprop, nye bolte og andre nødvendige tætninger. Det er værd at nævne, at ZF Aftermarket også tilbyder olieskiftsæt til automatgearkasser fra andre producenter. Når man vælger et serviceværksted til bilen, er det værd at tage hensyn til kvaliteten af de dele, der bruges på værkstedet, den professionelle servicetilgang og det kvalificerede personale.

Se det seneste afsnit af serien “GoodToKnow” på YouTube, og besøg www.aftermarket.zf.com for at se hele udvalget af ZF Aftermarket-produkter.

E-OLIER OG -VÆSKER TIL HYBRIDBILER

På grund af den hurtige vækst på eftermarkedet og det stigende antal el- og hybridbiler, der repareres på værkstederne, udvider ZF Aftermarket sit udvalg af
e-mobilitetsløsninger. Der lanceres blandt andet nye gearolier til elektriske køretøjer - ZF Lifeguard eFluid og hybridkøretøjer - ZF Lifeguard Hybrid. De giver den bedste beskyttelse, øget ydeevne, optimal temperaturkontrol og slider mindre på fremdriftssystemet, også under hård acceleration.

ZF Aftermarket udvider sit sortiment af løsninger til e-mobilitet med lanceringen af e-olierne ZF Lifeguard eFluid og ZF Lifeguard Hybrid.

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109