23948sdkhjf

Bilsyns-uddannelsen er tilbage i Skjern

Skjern Tekniske Skole har budt velkommen til de første kursister på skolens nye uddannelse for bilsynsmedarbejdere

Skjern Tekniske Skole har på rekordtid fået godkendelse til at etablere og de uddanne bilsynsmedarbejdere, der skal syne tunge køretøjer som lastvogne, anhængere og busser.

I årene fra 2004-2008 havde skolen uddannelsen af bilsynsmedarbejdere; men de sluttede i 2008, da uddannelsen til lastvognsmekaniker lukkede i Skjern. Med den forsvandt også det naturlige grundlag til bilsynsuddannelsen.

Nu er uddannelsen tilbage, og det er skolens vicedirektør Per Rahbek meget glad for.

- Vi fik en henvendelse fra Færdselsstyrelsen, hvor man opfordrede os til at søge uddannelsen, i kraft af vi tidligere har udbudt uddannelsen. Derfra gik det hele hurtigt, fortæller han.

- Bilsynsuddannelsen er en naturlig forlængelse af vores mekanikeruddannelser. Og vi er rigtig glade for, at vi har fået uddannelsen. Jo flere engagementer vi har omkring vores uddannelser, jo større knowhow får vi. Samtidig favner vores skole også bredere.

To hold årligt
Skolen forventer at gennemføre to hold i kategori 4 om året. Et hold består af cirka 12 kursister. På det første hold er der 11 kursister.

- Godt nok har vi ikke længere lastvogne på skolen, men det kommer vi over ved at leje dem i det omfang, der måtte være brug for det, fortsætter Per Rahbek.

Lejer værkstedslokaler
- Vi lejer også værkstedsfaciliteter hos Applus, som ligger lige ved siden af skolen; men selve undervisningen foregår i vores egne teorilokaler, ligesom kursisterne bor på vores skolehjem.

Kursisterne og dermed de kommende synsmedarbejdere er uddannede fagfolk, der blandet andet kommer fra forskellige bilsynsværksteder, politiet og militæret.

Skjern tekniske Skole tilbyder uddannelsen til kategori 2 og 4, og når kursisterne er færdiguddannede kan de udføre såvel de periodiske som de faste syn af tunge køretøjer.

Et hold i hver kategori
Indtil videre er der aftale om, at der oprettes ét hold til hver kategori pr. år, men Per Rahbek forventer, at det vil udvikle sig til flere hold.

- Derudover arbejder vi på at kunne tilbyde efteruddannelse af dem, der har gennemført kategori 2 og 4.

- Det er ingen hemmelighed, at vi også arbejder på at kunne tilbyde uddannelsen af Kategori 1 og 3, som er det, der skal til for at gennemføre syn af lette køretøjer, siger Peter Rahbek.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11