23948sdkhjf

Mekanikerlærlinge får arbejdsro i 2016

Erhvervsuddannelser som personvognsmekaniker og autolakerer har fået politisk arbejdsro, men måske kun et års tid.
ERHVERV Håndværksrådet glæder sig over, at erhvervsskolerne i hvert fald i 2016 får arbejdsro til at implementere reformen af erhvervsuddannelserne. Erhvervsuddannelserne dækker blandt andre over personvognsmekanikere og autolakerer. Håndværksrådet er nogle af en af de interesseorganisationer, som har kæmpet for ro. Det skriver rådet i en pressemeddelelse og Heike Hoffmann, der er chefkonsulent her, tilføjer:

- Vi er rigtig glade for, at skolerne får arbejdsro til at arbejde med udviklingen af kvaliteten på erhvervsuddannelserne i det næste år. Det har vi efterlyst, fordi reformen ikke giver mening uden de nødvendige ressourcer i sektoren. Og nu kommer det så til at give mening i 2016, udtaler Heike Hoffmann i pressemeddelelsen.

Håndværksrådet er hovederhvervsorganisation for omkring 18.000 små og mellemstore virksomheder og har været i tæt dialog med på politikerne for at få handling og ressourcer til at gennemføre intentionerne bag den store reform af erhvervsuddannelserne, som implementeres netop nu. Og det ser ud til at være lykkes for 2016.

Kampen slutter ikke her
Grønthøsteren kører dog fortsat hen over erhvervsuddannelserne i 2016, men stort set alle besparelser føres tilbage til sektoren, hvilket altså giver ro på i 2016. Skolerne og hele sektoren, herunder de virksomheder, der uddanner lærlinge, har dog brug for langsigtede løsninger, mener Håndværksrådet.

- Vi har brug for løsninger, der rækker længere end det næste regnskabsår og ikke består af ekstraordinære løft og særlige puljer. Derfor vil vi fortsætte vores kamp for, at skolerne og sektoren som helhed får ro til at arbejde videre med reformen, kvaliteten og de dygtige lærlinge, der går på skolerne, udtaler Heike Hoffmann i pressemeddelelsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188