23948sdkhjf

Hansen bliver formand for elbiler

Johnny Hansen, adm. direktør i Better Place bliver ny formand i Dansk Elbil Alliance.
Dansk Elbil Alliance har valgt den 54-årige Johnny Hansen, adm. direktør i Better Place som ny bestyrelsesformand. En vigtig opgave for den nye formand bliver at sikre, at regeringens energiambitioner munder ud i en grønnere transportsektor.

Regeringen har lovet at give transportsektoren et grønt eftersyn. Et energiforlig står for døren og det fremgår allerede klart, at elbilen i regeringens energiudspil, Vores Energi, vil få en markant rolle i fremtidens energisystem.

- Der er et fælles politisk ønske om, at Danmark skal blive et fossilfrit samfund. Regeringens ambition om mere end 50 procent vindkraft i 2020 gør elbiler til en afgørende brik i fremtidens energisystem, siger Johnny Hansen.

- Men det kræver løsninger for, hvordan vi gør transporten grønnere. Elbilbranchens bud er, at det kræver politiske incitamenter for danskerne til at købe elbiler og langsigtede rammebetingelser i form af en national strategi, som sikrer den nødvendige investeringslyst.

Regeringen er med

Klima-, energi og bygningsminister Martin Lidegaard slog på Dansk Elbil Alliances årsmøde 23. november fast, at han og regeringen er begejstrede for elbiler og anerkendte desuden behovet for en samlet national elbil strategi til fremme af elbiler.

Han opfordrede branchen til at byde ind med viden eksempelvis om, hvad elbilbranchen kan levere, hvor intelligent elbilen kan lade, og hvordan vi sikrer roaming?

Dansk Elbil Alliance har tidligere på året udarbejdet en analyse, der viser, at der et potentiale for at kunne skabe 20.000 varige arbejdspladser alene på elbilfronten.

Nyudnævnt næstformand i Dansk Elbil Alliance bliver adm. direktør Lars Bording fra ChoosEV.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063