23948sdkhjf

Løb tog uventet drejning: Mekaniker-lærlinge finpudsede formen inden finale

Det blev endnu en actionpræget affære, da der var racerløb på Jyllandsringen med deltagelse fra Dansk Bilbrancheråds lærlinge-racingteam. Finaleheatet tog dog en uventet drejning.

Der var lagt op til et godt racerløb på FDM Jyllandsringen i weekenden, da Touringcar Academy - Tun Din Fremtid, der er Dansk Bilbrancheråds lærlinge-racingteam, kørte med i DS3 Cup’en.

Det er et team, der er skabt for at sætte fokus på og tiltrække flere unge til branchen.

Som blikfang bruges blandt andet racersporten og muligheden for at blive racer-mekaniker. Alle medlemmer af Touringcar Academy-teamet er lærlinge med topkarakterer udvalgt af DASU, Dansk Bilbrancheråd og ledelsen i Touringcar Academy.

Klar efter crash

Og det var altså dem, der blev sendt i aktion på en dag, hvor hverdagsbuler på værkstedet blev udskiftet med adrenalinen fra racerbanen og pitlane, fortæller lærlingekonsulent Lucas Thelander Hultgren fra Dansk Bilbrancheråd.

- Vores lærlinge havde knoklet i timevis for at få vores Tun Din Fremtid-racer klar til løbet efter sidste race-crash. Bilen var blevet flot igen, klar og toptunet til at give de andre baghjul. Silas kørte som altid helt fantastisk og på trods af en lidt dårlig start i første heat viste han endnu engang sit værd ved igen at overhale den ene efter den anden og tog meget hurtigt revanche ved at være én af de hurtigste på tid rundt om banen.

God stemning

Lucas Thelander Hultgren beretter da også om højt humør hos de medvirkende lærlingen.

- Der var fantastisk god stemning blandt os alle, og lærlingene kunne slet ikke få armene ned over hvor dejligt det var at se, at deres endnu engang topprofessionelle arbejde havde båret frugt. Vores bil og Silas var blandt de absolut hurtigste på banen ved første heat og flere sagde, at Silas nok allerede nu har slået rekorder i, hvor mange biler, man kan nå at overhale til et race.

Finaleheatet gik ikke helt som forventet. Vores racerkører, Silas, kørte som altid brandgodt og lå i top 3, da bilen pludselig gik i stykker. Styrekuglen knækkede simpelthen midt over, og vi var desværre ikke i stand til at køre videre. Lucas Thelander Hultgren, lærlingekonsulent, Dansk Bilbrancheråd

Besøg af direktøren

Lærlingekonsulenten fortæller videre, at direktøren for Dansk Bilbrancheråd, Erik S. Rasmussen, også selv deltog.

- Så kom andet og sidste heat og vi var alle sammen spændte til bristepunktet. Jeg deltog som altid sammen med teamet og lærlingene, og også vores direktør Erik Rasmussen var denne gang mødt op for at heppe med og se vores fantastiske mekanikerlærlinge og racingteamet i aktion.

Uventet drejning

Men så tog racet dog en drejning, fortæller lærlingekonsulenten.

- Finaleheatet gik ikke helt som forventet. Vores racerkører, Silas, kørte som altid brandgodt og lå i top 3, da bilen pludselig gik i stykker. Styrekuglen knækkede simpelthen midt over, og vi var desværre ikke i stand til at køre videre.

- Men det er jo de små uheldigheder, der gør motorsporten både spændende og sommetider frustrerende på samme tid. Vi kommer stærkt igen og tager revanche allerede i næste weekend, hvor vi kører finalerace i Padborg, lyder det fra Lucas Thelander Hultgren.

- Så alt i alt endnu et ekstremt spændende race, hvor spændingsniveauet forblev højt på trods af skuffelsen med skaden - sikkert fordi at vi allerede på søndag i Padborg skal køre finalen i DS3 cuppen for i år og fordi vi ved at vores racerkører Silas og Tun Din Fremtid-raceren kører så brandgodt, at vi har meget gode chancer for at få en god afslutning på hele årets motorløb i DS3 cuppen i finalen på søndag.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.189