23948sdkhjf

UGENS LEDER Ring direkte til Lea Wermelin

Brugte dæk kan ikke blive sendt genvinding, så de hober sig op på værkstederne. En bekendtgørelse fra 1996 står i vejen. Der er mange, der skal høres, inden den kan laves om, hører vi fra Miljøstyrelsen. Hold nu op - nu skal der snart monteres vinterdæk, og vi skal holde gang i genbrug. Så ring til ministeren nu og få det klaret, siger Motor-magasinets chefredaktør.

DE GRØNNE BARRE ligger højt - en million elbiler på danske plader i 2030. Og branchen får at vide af ministre: Husk – det er også jeres ansvar.

DE FLESTE I den firehjulede branche er med på dette her. Men så nytter det ikke noget, at branchen ikke kan få den hjælp til at leve op til ansvaret, som den er berettiget til.

NU OPLEVER VÆRKSTEDERNE, at de ikke kan komme af med brugte dæk, der nu hober sig op på værkstederne. Problemet er, at værkstederne ikke som hidtil kan få afhentet affaldsdæk af vognmænd og Dækbranchens Miljøfond. Det skyldes en bekendtgørelse fra 1996, der forhindrer, at vognmænd kan få økonomi i at afhente dækkene, mens de to genvindingsvirksomheder, Genan og Imdex, ikke kan få nok ud af at omdanne dækkene til nye råvarer – i begge tilfælde pga de høje energipriser.

MILJØSTYRELSENS HELLE ANTVORSKOV, ansvarlig for ordning for tilskud og gebyr på dæk, siger, at bekendtgørelsen ikke er gearet til at håndtere den problemstilling, vi ser nu. Vi er kede af situationen – og vi er klar over, at mange virksomheder synes, det går for langsomt. Men mange aktører skal spørges, siger Antvorskov.

OG VIDERE: - VÆRKSTEDERNE er blevet sorteper, for kommunerne kan ikke anvise dækkene til deponi eller forbrænding, da det ikke er lovligt eller miljømæssigt ansvarligt, siger direktør i ABAS Miljøservice, Jesper Hviid Nielsen. Han oplyser, at ABAS sammen med AutoBranchen Danmark og Dansk Bilbrancheråd er ved at forberede en henvendelse til Miljøstyrelsen.

DET LYDER SOM om det kommer til at tage alt for lang tid. Dette her haster, fordi skiftet til vinterdæk om et øjeblik. Så derfor: Ring direkte til miljøminister Lea Wermelin.

 

Men så nytter det ikke noget, at branchen ikke kan få den hjælp til at leve op til ansvaret, som den er berettiget til.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111