23948sdkhjf

Enke sælger samling af 75 klassiske biler

Museet Marielyst Sports Cars lukkede for 11 år siden og har nu sat alle bilerne på auktion hos Campen Auktioner.

Per Mikkelsen var mere end almindeligt begejstret for flotte sportsvogne. Det var hans hustru, Marna, derimod ikke, og derfor anskaffede det unge par sig en praktisk VW, den såkaldte folkevognsboble, som parrets første bil.

Men den ingeniøruddannede mands interesse levede videre, hustruen bøjede sig i respekt for sin mands begejstring og evne til at skrue og istandsætte, og Per Mikkelsens første sportsvogn blev en rød MGA fra 1958.

Begejstringen fortsatte, og i 1994 havde Per Mikkelsen samlet så mange smukke og charmerende, klassiske biler, at han kunne åbne museet Marielyst Sports Cars på Falster.

Det lod sig gøre, da parret overtog fru Marnas barndomshjem, hvor staldbygninger og maskinrum blev indrettet til de efterhånden flere end 70 sjældne biler, imens resten af ejendommen fungerede som privathjem og Bed & Breakfast.

Nostalgisk tilbageblik

Stjernen i den imponerende samling er uden sammenligning en åben Jaguar E-type med 12 cylindre fra 1974, der nok bærer præg af at have stået parkeret i mere end 10 år, men stadig er ganske unik.

Desuden omfatter bilparken bl.a. fire andre Jaguarer i forskellige udgaver samt mærker som Morgan, Triumph, VW, Mercedes, Renault og Citroën. En enkelt udgave af den klassiske 2CV (sat i produktion i 1948 og sendt på pension i 1990 uden de store ændringer) fremstår som noget nær fabriksny med blot 136 km på tælleren.

Den bilglade Per Mikkelsen blev ramt af sygdom i 2008, i 2011 måtte parret opgive at drive museet videre, og bilerne har stået urørt hen siden hans død i 2016. Nu vil enken lade andre entusiaster få glæde af den store samling, og derfor kommer samtlige biler nu på auktion.

Det sker som et såkaldt absolut bortsalg uden mindstepriser. Det er Campen Auktioner som står for auktionen.

Der er mulighed for eftersyn den 8. oktober kl. 11-15 hos det ellers lukkede museum på Falster. Det sidste museumsbesøg bliver afholdt med fest og farver, hvor den lokale slagter sørger for forplejning og den lokale bilklub holder veteranbiltræf. Selve auktionen er allerede i gang online og slutter den 9. oktober 2022.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125