23948sdkhjf

UGENS LEDER: Jamen, elbilerne er jo også forretning

Eftermarkedets eldorado i Frankfurt, messen Automechanika 2022 - tirsdag-lørdag denne uge - beviser, at branchen nu er på jagt efter pengene i elbilerne, vurderer Motor-magasinets chefredaktør, Flemming Haslund i denne uges leder.

ÅHH, HVOR SKØNT at være her igen! Og for de nye: Er det virkelig så stort?

GENSYNSGLÆDE OG BENOVELSE over størrelsen skaber i disse dage en fin stemning på messen Automechanika 2022 i Frankfurt. Og derfra er der en lige vej til en ganske optimistisk stemning for den del af det automotive eftermarked, der viser sig frem her.

FOR IKKE LANG tid siden var den gængse frygt, at elbilernes kommen kunne risikere at trække tæppet væk under en hel branche. Tallene for tabt omsætning, når først elbilerne stod på liftene, blev nævnt i flæng. Og nogle af forudsigelserne var stort sig lig med et farvel til en hel branche.
MEN FRYGTEN ER vendt til en optimistisk tilgang til elbiler og forskellige typer hybridbiler. EV’erne er et vilkår – og dybest set er eftermarkedets styrke at levere dele til brugte biler. Benzin, diesel eller elektricitet uanset. Dét er den generelle holdning.

OVER 20 DANSKE firmaer viser sig frem i Frankfurt. Traditionelle producenter af ”rigtig” mekanik som Nissen’s, JP Group og Borg har konstateret den nye virkelighed og kaster nu dygtighed og udviklingsmillioner efter EV’erne – og som med én stemme siger CEO’erne, at det er nu, man skal være med – ellers er løbet kørt lige om lidt.

OG SAMTIDIG GLÆDER de sig over, at de tunge og stærke elbiler nærmest flår undervognsdelene fra hinanden. Så skal der jo nye bærearme, fjedre og støddæmpere til. Lige noget for os.

ANDRE FIRMAER ER et helt andet sted, typisk Budweg og Triscan. Biler skal jo bremse siger de – så de har det afslappet med om bilerne drives af den ene eller den anden energiform. Og hvis elbilerne ikke slider bremserne, så har de et andet problem: Rust.

De tunge og stærke elbiler nærmest flår undervognsdelene fra hinanden.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141