23948sdkhjf

Tesla overhalet: Nu sælger Stellantis flere elbiler i Europa end amerikanerne

Stellantis, den fransk-italiensk-amerikanske bilgruppe, solgte flere elbiler end Tesla i første halvår af 2022 og haler ind på Volkswagen-koncernen.

I årets første seks måneder solgte Stellantis 105.413 rene elbiler i Europa sammenlignet med Teslas 78.277. Den bedst sælgende EV-model var dog stadig en Tesla nemlig Model Y med 39.969 solgte eksemplarer.

Den fransk-italiensk-amerikanske bilgruppe overhalede dermed Tesla i første halvdel af året og haler ind på Volkswagen Group, der solgte 116.307 rene elbiler, skriver flere medier på basis af tal fra Dataforce.

Vil være Europas topsælger

Målet for Stellantis, der er skabt ved sammenlægningen af Frankrigs PSA Group og Fiat Chrysler Automobiles, er at blive Europas topsælger af batteri-elektriske køretøjer foran Volkswagen og Tesla.

Tallene inkluderer indregistreringer i de 27 EU-lande plus Storbritannien, Schweiz, Island og Norge. Data fra Portugal, Sverige og Finland var ikke tilgængelige.

Den bedst sælgende elbil fra Stellantis i Europa var Fiat New 500, som også var den bedst sælgende rene elbil i Vesteuropa i andet kvartal, ifølge bilanalytiker Matthias Schmidt.

Den bedst sælgende elbil fra Stellantis i Europa var Fiat New 500, som også var den bedst sælgende rene elbil i Vesteuropa i andet kvartal

Fiat New 500 og e-208

Tesla er temmelig vant til den gule førertrøje, Faktisk er det er første gang siden Q4 2020, at en Tesla-model ikke var den bedst sælgende elbil.

Fiat New 500 var også den bedst sælgende elbil i Italien og Tyskland i andet kvartal, fortalte Stellantis administrerende direktør Carlos Tavares til et møde for investorer og analytikere, skriver elbilsmediet insideevs.com.

En anden vigtig Stellantis EV er i øvrigt Peugeot e-208 hatchback, som var Frankrigs bedst sælgende EV i samme periode.

Corona i Shanghai

Teslas vækst i salget af elbiler i Europa faldt på grund af corona-nedlukninger af fabrikken i Shanghai, Kina. Den fabrik bygger Model 3 sedans og Model Y crossovers til eksport til Europa. Derudover har Tesla ikke for alvor fået gang i produktionen på virksomhedens nye fabrik uden for Berlin, som startede produktionen af Model Y i marts.

Analytiker Mathias Schmidt forventer dog, at Tesla "vender tilbage med et brag i tredje kvartal", efterhånden som lockdowns på grund af coronavirus slutter i Kina, produktionen i Berlin stiger, og forsyningen af halvledere og mikrochips bliver bedre. Schmidt forudser, at Tesla vil levere cirka 200.000 enheder i Europa i anden halvdel af året.

Stadig to førstepladser

Selvom Tesla så sine europæiske kvartalsvolumener falde til det laveste niveau i to år, er det stadig to Tesla-modeller, der solgte flest enheder i Europa i første halvår. 

Model Y førte med 39.969 solgte, efterfulgt af Model 3 med 38.280, Fiat New 500 med 32.315 og Peugeot e-208 med 21.918. Volkswagen Groups bedst sælgende elbil, Skoda Enyaq iV, kom på en femteplads med 19.951 solgte enheder.

Stellantis' salg omfattede i øvrigt også flere tusinde elektriske varevogne, herunder Citroën ë-Berlingo og dens Opel Combo-e søster.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.175