23948sdkhjf

Nostalgi så det batter: Jens vil aldrig af med sin elskede bil

Et 50 år gammelt og lækkert rugbrød: Jens vil aldrig af med sin elskede bil

"Der er krummer i et rigtigt rugbrød. Endda så meget, at Jens Riis Larsens gamle folkevognsrugbrød kører perfekt efter hele 50 år på landevejene."

Sådan skriver journalist Peter Friis Autzen i dagens Fredericia Dagblad. Han tegner et rørende portræt af Jens Riis Larsen – og ikke mindst den VW Volkswagen T 2 fra 1972, som Jens og fru Mie har tøffet rundt på danske og udenlandske veje de seneste 20 år.

Jens købte bilen for 20 år siden. Den havde været brugt i civilforsvaret, så den var malet skrig-orange og var temmelig hærget. Siden har han ombygget i ét væk. I dag er rugbrødet indrettet med træpaneler, møblement, køleskab, varmeapparat, 220 volt og olielampe. 

- Den dufter som en velholdt lystbåd, skriver avisen.

Kan sælges for store summer

Steen Rode-Møller, der er formand for VW Veteranklub Danmark, fortæller til Fredericia Dagblad, at de gamle folkevognsrugbrød T1, T2 og T3 kan sælges for store summer, såfremt de er velholdt og ikke er plaget af rust.

Folkevognsrugbrød Type II er ikke et hverdagssyn på de danske veje. Og endnu mindre i dens hjemland, Tyskland.

- Afgifterne i Danmark er så høje, at folk herhjemme har renoveret deres gamle rugbrød, når de gik i stykker. I Tyskland var bilerne så billige at skifte ud med en ny, at kun meget få af de gamle stadig findes, fortæller formanden.

Læs hele historien og se de fine billeder via dette link.

https://frdb.dk/artikel/50-%C3%A5r-gammelt-og-l%C3%A6kkert-rugbr%C3%B8d-jens-vil-aldrig-af-med-sin-elskede-bil

Og husk, at VW Veteranklub Danmark holder træf på Kerteminde Campingplads 19.-21. august, hvor alle interesserede er velkomne til at komme og kigge, fortæller klubformanden.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094