23948sdkhjf

NDI runder de 50 – ikke bare med en reception, men med en hel festival

NDI i Brørup har netop fejret, at koncernen har rundet de 50 år – 50 pr fejres typisk med en reception. Men ikke her; grundlægger og ejer Benny Kristensen holdt et brag af en dag, der nærmere var en hel festival.

Dækfolk og værkstedsejere fra hele Danmark – plus de mange, der hilste på på engelsk.

Brørup mellem Esbjerg og Kolding var i fredags på den anden ende, da en af byens stoltheder, dækkoncernen NDI fyldte 50 år.

Hele arealet foran hovedbygningen er normalt til- og frakørsel til læsning – fredag var det mest af alt en festivalplads med boder med alt fra de grønneste grønne bønner serveret i korrekt papskål til vognen med burgere, som burgere skal være. Dertil dejligt koldt vand eller dejligt koldt øl.

Og derefter en isvaffel, der var lige ved at løbe væk, inden den var bygget af en af pigerne i isvognen.

Det hele handlede jo om NDI 50 år – Nordisk Dæk Import med hovedsæde i Brørup og afdelinger i de fire nordiske lande. Det startede i Holstebro i 1970 og det fortsatte i Brørup i fredags. Fra dag et og hver dag med grundlægger og ejer Benny Kristensen ved roret.

Og fredag aften ved mikrofonen foran alle medarbejderne.

Benny Kristensen indledte med at slå fast, at opbygningen af NDI-koncernen aldrig har været et ”one man show,” men at det har været en holdindsats.

Opbygningen af NDI-koncernen aldrig har været et ”one man show,” men at det har været en holdindsats. Benny Kristensen, grundlægger og ejer, NDI

En holdindsats, som Benny fra start løftede sammen med ”mor Betty” (Betty Kristensen, Benny’s hustru red.) samt senere familiens tre børn, Kenneth, René og Anja, som alle har været tæt involveret i firmaet. Og ikke mindst de mange, mange dygtige medarbejdere, der gennem tiden har bidraget med deres forskellige kompetencer. Flere af dem har i øvrigt været med i NDI i flere årtier.

Benny Kristensen rettede stort tak til dem alle. Hvorefter han takkede de vigtige samarbejder med virksomhedens leverandører, som man har samarbejdet med i 25 til 40 år.

- Vigtige samarbejder, hvor vi altid har arbejdet ud fra de samme, fælles mål.

Dernæst tog Benny Kristensen et flashback til 1975, hvor et vigtigt samarbejde begyndte, der for alvor at satte gang i forretningen og førte til, at man måtte flytte fra Holstebro til den nuværende adresse i Brørup for at få plads til alle varerne: nemlig samarbejdet med Molcon, som var producent af tvillinghjul til landbruget.

Da NDI i 1975 blev skandinavisk importør af Molcon, tog udviklingen for alvor fart, fortalte Benny Kristensen og fortsatte:

- Når jeg husker tilbage til denne tid, så bliver jeg i godt humør. Salget af Molcon tvillinghjul var startskuddet til den forretning, vi har i dag.

Endelig lød der en stor tak til kunderne i Danmark, Norden, Europa og verden.

- Det er dem, vi lever af, lød det, før talen til sidst berørte det, som man ikke kan købe for penge; nemlig familien.

- Privat så har vi dejlige børn og børnebørn. Vi har aldrig kedet os og aldrig været alvorlige syge. Vi har haft et fantastisk liv med kontakter til mange forskellige mennesker og masser af oplevelser, som man umulig kan købe for penge. Vi er simpelthen privilegerede.

Vi er simpelthen privilegerede. Benny Kristensen, grundlægger og ejer, NDI
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11