23948sdkhjf

K.W. Bruun med rekordindtjening: Resultat på 1,29 milliard

Danmarks næststørste bilkoncern, importøren K.W. Bruun, leverer det bedste resultat nogensinde med rekorder over hele linjen. ”Meget tilfredsstillende”, lyder ledelsens vurdering.

Der tjenes styrtende med penge hos Danmarks næststørste aktør i autobranchen, K.W. Bruun. Et resultat på 1,29 milliard kroner og en omsætning på godt 11 milliarder kroner er det bedste nogensinde i den over 100 år gamle bilkoncern.

Ledelsen har da også svært ved at få armene ned over 2021-regnskabet.

”På trods af et udfordrende år har K.W. Bruun-koncernen leveret det bedste resultat nogensinde. Det succesfulde år kan henføres til koncernens effektive forretningsmodel,” hedder det i ledelsesberetningen. Videre hedder det:

”Omsætningen i koncernen voksede i 2021 med 17% til 11.067 mio.kr. Koncernen kan for 2021 præsentere et meget tilfredsstillende resultat før skat på 1.658 mio.kr., som med en stigning på 90 procent i forhold til 2020 ligger væsentligt over forventningerne grundet bedre indtjening på bilimport og på investeringsafkast. Dette har bevirket, at koncernens selskabsskat i 2021 er steget betragteligt i forhold til 2020, hvor koncernen igen var i top-50 af danske selskabsskattebetalere.

Ny ledelse

Et årsregnskab er som altid tilbageskuende og derfor er det også værd at nævnte, at det var i 2021, at koncernen skiftede navnet Interdan ud med K.W. Bruun. Det var også i den forbindelse, at selskabet meddelte, at Maria Louise Bruun-Lander gik af som koncerndirektør for at blive næstformand i bestyrelsen. Hun er fjerde generation i Bruun-familien. Ny koncerndirektør blev Lars Christian Dybkjær, som tidligere bestred posten som økonomidirektør.

I maj i år overtog K.W. Bruun importen af Fiat, Alfa Romeo og Jeep i Danmark, men ledelsen anfører, at svære leveranceudfordringer forventes at fortsætte på den korte bane, hvilket giver en væsentlig usikkerhed omkring indtjeningsniveauet for det kommende år. Den nuværende forventning er derfor et resultat før skat i 2022 på 750-850 mio. kr.

I Danmark udgør K.W. Bruuns bilmærker 18 % af person- og varebilssalget. I 2021 er der indregistreret 62.758 biler af K.W. Bruun-importerede mærker mod 64.365 biler i 2020. Den samlede vognpark for K.W. Bruuns bilmærker i Danmark og Sverige er på 1.181.664 biler, fremgår det ar årsrapporten.

Om K.W. Bruun & Co

K.W. Bruun & Co har rødder tilbage til 1914, hvor stifter Karl Wilhelm Bruun solgte de første biler. I dag er K.W. Bruun & Co A/S en af Nordens største bilimportører med bil- og reservedelsimport af bilmærkerne Peugeot, Citroën, DS, Opel og Mitsubishi i Danmark og Sverige. Og fra i år også Fiat, Alfa Romeo og Jeep. Koncernen beskæftiger sig yderligere med to fokusområder: Udvikling af digitale koncepter med fokus på fremtidens mobilitetsløsninger og investering i værdipapirer og ejendomme.

Primære selskaber i koncernen (2021)

K.W. Bruun & Co

K.W. Bruun Invest A/S
(ejendoms- og kapital investering)

K.W. Bruun NxT A/S
Bilabonnement A/S (biler på abonnement)
auto.nu (salg af brugte biler online)
Quickpoint A/S (værkstedskæde)

K.W. Bruun Import A/S
K.W. Bruun Automotive A/S (Peugeot, Citroën, DS i DK)
K.W. Bruun Biler A/S (Opel)
K.W. Bruun MMC A/S (Mitsubishi i DK)
K.W. Bruun Logistik A/S (Import af reservedele)

Gran Turismo Cars A/S (Leasing af luksusbiler)

Classic Car House A/S

Se nøgletal og flere artikler om:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125