23948sdkhjf

Bilsalget fortsætter nedtur

Nybilsalget skrumpede med 29 procent i april og er nede med 24 procent i årets første fire måneder.

BILSALG Det danske nybilsalg fortsætter sin sneglefart i krybesporet. I april måned blev der indregistreret 11.015 personbiler, hvilket er 29% færre end samme periode sidste år. År til dato er niveauet for indregistreringer ca. 24% lavere end sidste år.

De lave tal skyldes dog ikke forbrugernes manglende købelyst, men et generelt problem med leverancerne, lyder forklaringen fra Mads Rørvig, adm. direktør hos de danske bilimportører.

- Forbrugerne er sultne efter ny biler, men der er stadig klumper i forsyningskæderne, så vores tal er for tiden et billede af udbuddet og ikke af efterspørgslen. Der er særligt ubalance vedrørende de grønne biler, hvor der er særlig stor forskel på udbud og efterspørgsel. Det er dog ikke alle bilmodeller, man skal vente på. Flere modeller kan leveres indenfor kort tid. siger Mads Rørvig.

Problemet med forsyningskæderne skyldes en længere række faktorer såsom coronakrisen, kø ved havneterminaler, mangel på mikrochips og senest krigen i Ukraine.

Antallet af elbiler fordoblet

De opladelige biler udgjorde 30 % af nyregistreringer i april fordelt på 17 % plug-in og 13 % el. Det er den laveste andel siden maj 2021. Alligevel er Mads Rørvig optimistisk:

- Danskernes bilkøb bliver stadig mere elektrisk. Vi forventer, at bestanden af elbiler over de kommende år vil stige markant, når leverancesituationen normaliseres, og bilproducenterne løbende lancerer nye bilmodeller i alle priskategorier, siger han og bemærker, at bestanden af elbiler er mere end fordoblet på et år.

Pr. 1. maj 2022 er der indregistreret 80.072 el-biler. Samme måned i 2021 lå tallet på 36.931. Bestanden af pluginhybrider er knap 86.000 i år mod 41.000 sidste år.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094