23948sdkhjf

Dansk Bilforhandler Union gør status: Forrygende brugtvognssalg

På trods af udfordringer med nye registreringsafgifter, Corona og mangel på brugte biler glæder Dansk Bilforhandler Union sig over, at 2021 blev et rekordår for brugtbilsalg i Danmark.

GENERALFORSAMLING Dansk Bilforhandler Union DBFU afholdt d 30. marts generalforsamling i Middelfart, hvor formanden Jeppe Ruby Laursen kunne se tilbage på et år, hvor speederen var trykket godt ned og at 2021 igen havde været et år med masser af udfordringer og travlhed i brugtbilbranchen.

2021 var også et markant år i DBFU’s historie da det var året, hvor der blev fejret 25-års jubilæum for foreningen.

Trods rekordhøje salgstal og 25-års jubilæum var hele 2021 dog ikke en fest og især hæftede Jeppe Ruby Laursen sig ved de store udfordringer der har været med overgangen til de nye registreringsafgifter og ikke mindst omberegninger der endnu ikke er færdiggjort.

Jeppe Ruby Laursen glædede sig dog over den konstruktive dialog der løbende er med Motorstyrelsen og øvrige myndigheder.

- Det kræver et samarbejde mellem både myndigheder og alle bilbranchens aktører hvis vi skal løse de udfordringer der løbende er og vil komme i bilbranchen, lød det fra formanden.

- Det kræver et samarbejde mellem både myndigheder og alle bilbranchens aktører, hvis vi skal løse udfordringerne.bilbranchen. Jeppe Ruby Laursen, Formand, DBFU

Digital markedsføring

Corona satte også sit præg på brugtvognsbranchen i 2021.

- Trods de mange udfordringer viste brugtbilsforhandlerne, at de ikke er sådan lige at ryste. Faktisk har hele Corona oplevelsen måske endda fremskyndet en udvikling af hele brugtbilsbranchen og sat fart i en digitalisering der ellers blev talt meget om, men måske gjort mindre ved inden omstændighederne gav os et kærligt spark bagi, sagde Jeppe Ruby Laursen.

På generalforsamlingen var Schibsted/Bilbasen indbudt til at sætte fokus på digital markedsføring og salgsstrategi i noget for, bilbranchen så uvant som ”sælgers marked” tilstand.

Jan Lang fra Bilbasen fortalte om de rekordhøje salgstal for brugte biler i 2020 og 2021 samt tendensen for 2022 baseret på årets første måneder, godt hjulpet af mangel og meget lange leveringstider på fabriksnye biler. De høje salgstal medfører også et rekordlavt udbud af brugte, og især nyere brugte, biler der resulterer i nogle af de korteste liggetider der er set i Danmark. Samtidigt betyder korte liggetider og lavt udbud noget så sjældent som stigende brugtbilspriser, en tendens der ikke ser ud til at forandre sig i nærmeste fremtid.

Den grønne omstilling

Den grønne omstilling af bilparken i Danmark er i fuld gang og her spiller brugtbilsforhandlerne en stor rolle.

- Vi er ofte skudt i skoene at de brugte biler vi importerer, er ”sorte” og ikke bidrager til en renere bilpark. Men det er faktuelt en helt forkert påstand, faktisk viser tal fra Bilstatistik.dk, at størstedelen af de brugte biler der blev importeret i 2021, var lavemissions biler i form af enten plugin hybridbiler eller elbiler, berettede Jeppe Ruby Laursen.

DBFU's bestyrelse

På årets generalforsamling var tre af bestyrelsens medlemmer på valg: Morten Olsen (Fyns-Bilsalg A/S), Michael Mathiasen (Michaels Automobiler ApS) og Anders Hansen (Anders Hansen Automobiler). De blev alle genvalgt.

Bestyrelsen består herefter af formand Jeppe Ruby Laursen (Bilhuset Laursen A/S), Morten Olsen (Fyns-Bilsalg A/S, Michael Mathiasen (Michaels Automobiler ApS), Anders Hansen (Anders Hansen Automobiler), Flemming Thingmand Henriksen (Gørløse Autoimport ApS), Robert Hansen (Jørgen Mølgaard A/S) og Kim Crone Staats (Crone|Voss Autotrading & Leasing ApS).

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.143