23948sdkhjf

Dansk Energi tilbyder el-kurser for mekanikere

Interesseorganisation for energiselskaber i Danmark sætter fokus på sikkerhed ved arbejde på el- og hybridbiler.

UDDANNELSE Det stigende salg af elbiler stiller større krav til viden om sikkerhed, når der arbejdes på og omkring el- og hybridbiler. Selv om der har været elektriske biler i den danske bilpark i flere år, er lovgivning om sikkerheden ved arbejde med bilerne endnu ikke veletableret. Automekanikere, autolakerer, rednings- og bugseringsfolk kan alle stå i situationer, hvor de skal vurdere sikkerheden omkring en opgave på en elbil, hvad enten opgaven er planlagt eller forsaget af havari. Derfor tilbyder Dansk Energi et kursus, der gør mekanikere i stand til at vurdere opgavens situation og risiko. Her giver den grundlæggende teori om ellære en forståelse af de risici, der er ved arbejdet med elektriske systemer på forskellige spændingsniveauer.

Sparsom lovgivning

- Lovgivningen om sikkerheden på området er endnu ikke veletableret, men det skal ikke forhindre os i at tage de nødvendige forholdsregler såsom sikkerhedsafstande, korrekt værktøj og personlige værnemidler. Du vil lære om, hvordan din arbejdsplads er egnet som arbejdsområde, når det drejer sig om elektriske køretøjer. Hvordan varmeudvikling og brand i batteripakker skal håndteres, og hvilke krav der er til at sammenlignelige elektriske systemer på samme spændingsniveauer, siger Allan Ibsen, der er uddannelseskonsulent og civilingeniør i energiteknologi hos Dansk Energi.

På kurset gennemgås relevant baggrundsmateriale som elsikkerhedsloven, maskindirektivet, danske og europæiske krav til elbiler og ladestandere samt batteriers opbygning. Hvordan disse emner har betydning for alle, der arbejder med elektriske køretøjer, bliver tydeligt og forståeligt forklaret.

Kurset er målrettet til personer, der arbejder med eller håndterer el- og hybridbiler. Der er ikke krav til faglige kompetencer for at kunne få udbytte af kurset. Både nyuddannede og personer med erfaring kan deltage på kurset og gå derfra med ny og brugbar viden.

Kurset finder sted 1. marts. For yderligere detaljer see her.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094