23948sdkhjf

2021... dækåret der fløj afsted

Dækimportørforeningen: Heldigvis kan dækbranchen kigge tilbage på et godt år med masser af salg både forår, sommer, efterår og vinter. Det er godt for vores branche, når der er gang i bilsalget i Danmark, konstaterer Jannick Ditlevsen.

NYTÅRSUDTALELSE Ved samme tid sidste år sad jeg og skrev en beretning, som handlede om et 2020 vi gerne havde undværet og mht. Corona og alt hvad COVID-19 har ført med sig, er det lidt samme følelse jeg sidder med i år. Heldigvis kan dækbranchen kigge tilbage på et godt år med masser af salg både forår, sommer, efterår og vinter. Det er godt for vores branche, når der er gang i bilsalget i Danmark.

Specielle dæk til elbiler

Der har i løbet af 2021 været en masse snak om hybrid- og elbiler, og det er da også vores opfattelse, at det bliver vejen frem, og med tiden bliver der også mere fokus på dæk specielt udviklet til denne type biler. Vi ser allerede nogle løsninger med støjdæmpende materiale i dækkene, og udviklingen mod endnu mere støjsvage dæk er i fuld gang. Vi må dog som dækproducenter erkende, at vi allerede er tæt på grænsen af, hvor støjsvage de kan blive og dækkene kan altså ikke løfte opgaven alene. Det hænger i stor udstrækning sammen med underlaget, der køres på. Dialog med myndighederne omkring dette er allerede i fuld gang og fra branchens side bidrager vi både med ekspertviden til myndigheder og forbrugeroplysning på www.dæklabel.dk.

Dækbranchen har som de fleste andre brancher haft nogle udfordringer i forhold til tilgængelighed af visse typer varer. Især de tunge sektorer, som er dæk til Industri, landbrug og lastvogne har oplevet store udfordringer.

Dette skyldes i høj grad at mængden af varer fra Østen er faldet markant grundet forhøjede priser på både varerne og ikke mindst containerfragten, som nærmest er eksploderet. Men på trods af dette har vi naturligvis holdt Danmark kørende.

God slutspurt med vinter

Vi har i mange år gået og ønsket os rigtigt vintervejr i starten af december, så danskerne kunne opleve vigtigheden af at have de rigtige dæk på til årstiden. Det har vi så været heldige at opleve sidste år, hvilket har givet hele branchen et godt og tiltrængt boost i de sidste uger af 2021 og bilisterne har i perioder igen fået en reminder på, at dækket er den eneste kontakt med vejbanen, hvor vigtigheden af det rigtige valg til årstiden er af afgørende betydning.

Slutteligt vil jeg ønske jer alle en rigtig god start på det nye år.

Artiklen er en del af temaet Nytårsudtalelser 2022.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125