23948sdkhjf

"Lad stridsøksen ligge"

Dansk Bilbrancheråd: Stillingskrigen mellem den frie og den mærkebundne del af branchen fortsætter - og det på trods af udfoldelsen af stor energi og idérighed, stadig deler markedet nogenlunde ligeligt imellem os, siger formand Henrik Pedersen, som opfodrer til at lade stridsøksen ligge og i stedet få uddannet nogle nye dygtige svende til vores branche

NYTÅRSUDTALELSE Autobranchen er under forandring. Det er der ikke noget nyt i, det har den altid været.

Da sidste års nytårsudtalelse blev skrevet, havde vi alle store forventninger til de kommende vacciner, der én gang for alle skulle sætte en stopper for pandemien. Således kom det som bekendt ikke til at gå. Nu, et år senere, er smittetallene højere end nogen sinde før, restriktioner er blevet genindført og store dele af samfundet er igen lukket ned.

Hvordan har vi så klaret os som branche i det år der er gået?

I det store hele har beskæftigelsen været god, brugtbilsalget har slået nye rekorder, hvilket vores mange bilsælgende medlemmer har nydt godt af, men manglen på kvalificerede medarbejdere til vores forretninger er desværre også blevet altoverskyggende. Lige nu betaler vi prisen, for ikke at have uddannet nye svende nok, mens tid var.

Der er kommet mere gang i den grønne omstilling. Salget af grønne biler og specielt de såkaldte grønne biler, er steget markant, men udgør dog trods alt stadig kun en lille del af den samlede bilpark.

Stærkere konkurrence

Konkurrencen om kunderne skærpes hele tiden, men som sagt er der ikke noget nyt under solen, sådan har det altid været. Nye kreative ideer bliver prøvet af, for at kapre nye kunder og for at fastholde de eksisterende. Nogle tiltag synes lige lovligt kreative, dem må vi udfordre. Nye forlængede garantier udloves til gengæld for kundernes loyalitet, men sjovt nok ydes disse udvidede garantier oftest kun på de dele, som producenten har en forvisning om, ikke går i stykker.

Således fortsætter denne stillingskrig, tilsyneladende i det uendelige, mellem den frie og den mærkebundne del af branchen som, på trods af udfoldelsen af at stor energi og idérighed, stadig deler markedet nogenlunde ligeligt imellem sig.

Lad stridsøksen ligge

Mit nytårsønske skal være, at vi for en stund lader stridsøksen ligge og så tager fat på den store fælles udfordring vi har med at få uddannet nogle nye dygtige svende til vores branche og så lader kunderne selv træffe beslutning om, på et sagligt og oplyst grundlag, hvem de vil have til at servicere og reparere deres bil og hvem de vil købe eller lease den næste af, når den gamle står for udskiftning. Bortset fra at det vil gavne os, så vil det i den grad også klæde os. Vi kan snart sagt ikke være andet bekendt.

Med ønsket om et godt nytår til alle.

Artiklen er en del af temaet Nytårsudtalelser 2022.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125