23948sdkhjf

Rekord mange fag stiller op ved DM i Skills 2022

Der skal findes en danmarksmester i 48 forskellige fag ved næste års DM i Skills 2022 i Høng, Kalundborg. Autolakerere, karosseriteknikere og personvognsmekanikere dyster inden for bil-fagene.

UDDANNELSE - Der er en kæmpe opbakning til DM i Skills fra stort set alle faglige uddannelser. Og at vi kan præsentere et rekordstort antal fag efter et år, hvor vi har været tvunget til at aflyse på grund af Covid-19, er vi virkelig glade for. Det viser også, at der er et stort behov for, at vi kommer ud til de unge og viser dem de mange spændende jobs og muligheder, der ligger i en faglært karrierevej, siger Søren Heisel, formand for SkillsDenmark.

DM i Skills afholdes næste gang 28.-30. april 2022 i Høng i Kalundborg Kommune. Udover de 48 fag, der konkurrerer om guldmedaljer, kan de forventede 50.000 besøgende opleve 23 forskellige demonstrationsfag, hvilket også er ny rekord og en stigning på fem fra 2020. Mesterskaberne kommer til at finde sted i en række store ”festivaltelte”, da Høng ikke i dag har faciliteter, der kan rumme DM i Skills.

- Vi kommer til at lave det største DM nogensinde næste år – i den mindste by, vi nogensinde har været i. Til gengæld har vi nu muligheden for at lave et festival-område, og det er en styrke, at vi også kan komme udenfor de store byer. Vi kan mærke en stor opbakning fra hele byen, Kalundborg Kommune og Region Sjælland. Det er også vigtigt, fordi vi kommer til at trække gæster fra hele Sjælland, siger Michael Boas Pedersen, næstformand for SkillsDenmark.

DM i Skills er finalestævnet for konkurrencer for de største unge talenter i en lang række faglige uddannelser. Over 300 unge fra landets erhvervsskoler konkurrerer om titlen som danmarksmester og muligheden for at blive udtaget til Danmarks skills-landshold, der deltager i europa- og verdensmesterskaberne. Flere af fag-konkurrencerne starter allerede i efteråret 2021 med lokale og regionale mesterskaber, hvor deltagerne kvalificerer sig til DM i Skills.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109