23948sdkhjf

Ni lande sammen om EU-krav mod fossilbiler

Der skal EU-lovgivning til mod salg af benzin- og dieselbiler i hele unionen - Danmark blandt de ni foregangslande i en EU-henvendelse.

FOSSILBIL-STOP Nogle europæiske lande har forbudt, eller er på vej til at forbyde salg af nye benzin- og dieselbiler for at fremme grønne transportformer, så CO2-udslippet nedsættes. Andre er knapt så restriktive. Nu kræver ni EU-medlemslande, at der udstedes et fælles forbud i hele EU, citerer Motormagasinet i Sverige det tyske Auto Motor & Sport.

De ni EU-lande er:

● Danmark
● Belgien
● Grækenland
● Holland
● Irland
● Litauen
● Luxenburg
● Malta 
● Østrig

Alle taler om året 2030, der er sat som den første milepæl i forhold til at formindske udslippet af CO2, også kaldet kuldioxid. I Tyskland bliver det forbudt at sælge nyproducerede ’fossilbiler’ på benzin og diesel, og Storbritannien, der som bekendt har forladt EU, ventes at indføre en lignende beslutning i løbet af kort tid.


I Danmark er det også regeringens plan at stoppe salg af fossilbiler senest i 2030, og SF har foreslået en trinvis udfasning allerede fra 2022 med totalt stop i 2028. I Sverige vil regeringen snarest komme med et udspil om forbud.


De ni lande, som nu har henvendt sig direkte til EU for logvigning som et generelt forbud mod fossilbiler i unionen, er Danmark, Belgien, Grækenland, Holland, Irland, Litauen, Luxenburg, Malta og Østrig.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172