23948sdkhjf

Leasing i voldsom vækst

Antallet af indgåede leasingaftaler er steget med procent gennem de seneste fem år.

FINANSIERING Danskerne er vilde med leasing. Tal fra Motorstyrelsen viser, at navnlig flere privatpersoner indgår aftaler om at lease en bil. Siden 2015 er antallet af leasingaftaler steget fra ca. 80.000 til næsten 145.000 leasingaftaler i 2020. Det svarer til en stigning på 80 procent.

Den stigende interesse for leasingbiler afspejler sig også i den samlede bestand af biler, der kører rundt på de danske veje. Leasingbiler udgjorde således ca. 5 pct. af bestanden i 2015, hvilket er steget til ca. 7 pct. i 2020.

Det er hovedsageligt personbiler, der er populære blandt leasede køretøjer. Varevogne udgør den næststørste andel af de leasede køretøjer med ca. 10 pct., mens fx motorcykler udgør mindre end 1 pct.

Desuden viser tallene, at det især af privatpersoner, der får leasingandelen ti at stige. Således er andelen af leasingaftaler indgået af private steget fra ca. 32 pct. i 2015 til ca. 41 pct. i 2020

Styrket kontrol

Parallelt med den stigende interesse for at lease køretøjer er der fra politisk side gennemført stramninger på leasingområdet for at sikre klarere afgiftsregler og korrekt afregning af registreringsafgift.

Med stramningerne er der også fulgt en styrket kontrolindsats i skatteforvaltningen med leasingselskabernes værdifastsættelser for at fremme, at selskaberne agerer og værdifastsætter efter de vedtagne stramninger og dermed betaler den korrekte registreringsafgift. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.252