23948sdkhjf

Præsident Biden: Forsyningskæden for halvledere er kritisk infrastruktur

Den globale komponentmangel får nu USA til at reagere på det, der anses som en massiv trussel mod den amerikanske økonomi.

Den amerikanske Præsident, Joe Biden, kalder i forbindelse med en "executive order" forsyningskæden for halvledere for kritisk infrastruktur.

- Vi skal ikke være i en situation, hvor vi er afhængige af fremmede lande. Især lande, der ikke har samme interesser eller deler vores værdier, sagde Præsident Biden til en pressebriefing forleden.

Rammer amerikansk økonomi

Langt hovedparten af verdens produktion af halvledere foregår i Sydøstasien. Og ifølge Washington Post ligger omkring 70 procent af den amerikanske autobranches produktion af mikroprocessorer hos TSMC i Taiwan.

Bilproducenter som General Motors og Ford er hårdt ramt af komponentmangel, og når produktionen stopper, går det hårdt ud over den amerikanske økonomi.

Ifølge Washington Post, der læner sig op ad tal fra konsulentvirksomheden AlixPartners, vil der i 2021 blive produceret langt færre biler. Imellem 1,5 millioner og 5 millioner færre på globalt plan.

"Vi skal kunne regne med os selv"

Halvlederproducenter i USA tegner sig for 10-12 procent af den globale produktion. Og det er for lidt til at sikre sig i en krisesituation som nu, mener præsidenten, der adresserede flere sektorer afhængige af en stabil forsyning af halvledere.

- Vi skal kunne regne med os selv. Det handler om, at vi selv kan leve op alle de udfordringer, vi mødes af i denne nye æra, sagde Joe Biden.

Helt konkret underskrev Præsident Biden en executive order, en bekendtgørelse, for en række industrier, herunder elektronikindustrien, der via en 100 dages gennemgang skal afdække, hvordan USA kan gøre sig fri af afhængigheden af udenlandske virksomheder og sikre sin egen forsyningskæde.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11