23948sdkhjf

Volvo vil over på ren el og onlinesalg - så hurtigt skal det gå

Efter sidste år at have postet en halv milliard kroner i produktion af elmotorer på sin fabrik i Sydvestsverige meddeler Volvo Cars nu, at man vil være et rent elbilselskab. 

Allerede inden 2025 sigter virksomheden mod, at 50 procent af dens globale salg skal bestå af fuldelektriske biler, hvor resten er hybrider. Og inden 2030 skal alle biler i porteføljen være fuldelektriske.

Beslutningen bygger ifølge Volvo Cars på en forventning om, at både lovgivningen og en hurtig udvidelse af den tilgængelige opladningsinfrastruktur vil sætte skub i forbrugernes accept af rene elbiler.

- Vi er fast besluttet på at blive en ren elbilproducent, og overgangen skal ske inden 2030. Det vil give os en mulighed for at imødekomme vores kunders forventninger og være en del af løsningen, når det gælder bekæmpelse af klimaforandringer,  udtaler teknologichef Henrik Green.

Kun salg online

Alle fuldelektriske modeller vil desuden alene kunne købes online.

- I stedet for at investere i noget, vi ved er en dårlig forretning, vælger vi at investere i fremtiden – og den er elektrisk og online. Vi er fuldt ud fokuseret på at blive førende inden for det hurtigt voksende, elektriske premiumsegment, udtaler Håkan Samuelsson, adm. direktør for Volvo Cars.

Det nye onlinekoncept, Care by Volvo, var tidligere kendt som Volvos abonnementstjeneste, men det skal nu levere en fuldendt løsning for kunderne. Der vil dog stadig være behov for fysiske lokationer, understreger Volvo Cars.

Volvo-forhandlerne forbliver en vigtig del af kundeoplevelsen og vil fortsat være ansvarlige for en række vigtige tjenester såsom klargøring, levering og service af biler, oplyser premiumbilproducenten.

- Online og offline skal integreres fuldstændigt og problemfrit. Uanset hvor kunden er på sin rejse - online, i et showroom, i et Volvo-Studio eller på vej i bilen - skal kundeoplevelsen være i topklasse, siger Lex Kerssemakers, Head of Global Commercial Operations.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125