23948sdkhjf

Renault vil satse på brint

Groupe Renault går sammen med Plug Power Inc, der udvikler brændselscelle systemer. Det skal gøre Renault førende på brændselsceller til varevognsmarkedet

DRIVMIDLER Groupe Renault og Plug Power Inc. har lanceret et 50-50 joint-venture samarbejde. Det nye samarbejde vil gøre Groupe Renault og Plug Power til tunge spillere på det Europæiske marked inden for forskning og udvikling samt fremstilling og salg af brændselscelle drevne biler og infrastruktur – som for eksempel optankning og servicering af brændselscelle biler. Det skriver Renault i en pressemeddelelse.

Denne joint-ventureplatform vil understøtte og udbygge det hastigt voksende marked for brændselscelle teknologi i de små og mellemstore varevogne, og det er målet, at Groupe Renault vil have 30 procent af markedet på LCV (Light Commercial Vehicle). I dag har Renault en markedsandel i Europa på 34,7 procent på LCV-elbiler.

Den kommende joint venture mellem Renault og Plug Power bringer Renaults stærke position inden for LCV, og dets absolutte førerskab indenfor LCV på ren el i Europa, sammen med Plug Powers mere end 20 års erfaring med brændselscelle teknologi og brintløsninger, hedder det i pressemeddelelsen.

Plug Power har blandt andet designet og bygget 110 brintstationer, og leverer hver dag over 40 tons brint dagligt og er teknologisk leder, når det kommer til grønne brintløsninger.

Store varebiler

Samarbejdet betyder, at man har som mål at tilbyde unikke og differentierede produkter og løsninger til LCV-markedet. Blandt andet etablerer de to virksomheder et innovationscenter, der skal udvikle brændselscelle teknologi, og man vil være i stand til at tilbyde brint teknologi på eksisterende og kommende Renault LCV-biler.

I første omgang vil fokus være på de store varebiler, som Master og Trafic. Produktionen vil også være et samarbejde med allerede eksisterende Renault fabrikker, og så vil man også oprette en produktion af brændselsceller i Frankrig, der bygges til Renaults platforme. Man starter allerede i første halvdel med af 2021 med produktion af en mindre flåde af biler, der drives af brændselscelle teknologi

- Dette joint-venture projekt passer ind i vores strategi, hvor vi tilbyder brintløsninger til LCV-markedet. Med dette projekt er det vores ambition at positionere Frankrig som igangsætter af en industriel, teknisk og kommerciel udvikling af denne nøgleteknologi. Vi ønsker dermed at styrke vores fortsatte lederskab i Europa på LCV-området, da vi som mål har at blive førende i Europa indenfor brændselscelle teknologi, udtaler Groupe Renault CEO – Luca de Meo.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093