23948sdkhjf

Genbrugsplan møder kritik

Regeringen overser vigtig reparationsregel i oplæg til plan for cirkulær økonomi. mener Dansk Autogenbrug.

GENBRUG Regeringen overser vigtig reparationsregel i oplæg til plan for cirkulær økonomi.

- Synd og skam. Så tæt på problemets kerne, men uden at ramme skiven.

Sådan kommenterer branchedirektør i Dansk Autogenbrug, Adam Pade, regeringens oplæg til en 12-årig handlingsplan for cirkulær økonomi; et mere end 180 sider langt udkast, Miljøministeriet har sendt i høring. Planen strækker sig frem til 2032 og beskriver en række påtænkte regeringsinitiativer inden for områder som plast, fødevarer og byggeri om affaldsforebyggelse, genbrug og genvinding.

- Oplægget kommer også fint rundt om beskrivelsen af det yderligere, store potentiale for genbrug og genvinding fra biler, men uden at pege på, at vi har lovgivning, der ligefrem er en barriere for cirkulær økonomi - nemlig den gamle traver om registreringsafgiftslovens § 7, stk. 3, der påbyder, at skadesopgørelser skal ske med nye reservedele. Jeg håber og tror på, at det simpelthen drejer sig om, at man har overset det, fortsætter Adam Pade.

Han er også frustreret også over, at den særlige danske reparationsgrænse på 75 procent på det nærmeste fremhæves som noget positivt.

- Men taler vi produkters levetidsforlængelse og "right to repair" - som udkastet gør det - er det da tosset, at forholdsvis nye biler må lade livet på grund af enkelte kostbare reparationer. Overlad dog til markedet, om det kan betale sig at reparere, opfordrer branchedirektøren.

Oplægget var i høring frem til den 9. februar.bauer

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11