23948sdkhjf

FDM og Forbrugerråd vil udvide reklamationsret på biler

I dag er der to års reklamationsret i Danmark, uanset hvilket produkt man har købt. Men det er for kort tid, mener Forbrugerrådet Tænk og FDM.

Derfor foreslår de, at reklamationsretten skal hæves fra to år til seks år på hårde hvidevarer, biler, elektronik som fjernsyn, mobiltelefoner og computere og andre produkter, der må forventes at holde længe. Og fra to til tre år for øvrige produkter.

FDM mener, at tiden er løbet fra "den korte reklamationsret på to år". Det siger Lennart Fogh, afdelingschef i FDM's juridiske afdeling.

- Vi synes, at der er afgørende forskel på, om man køber en kaffemaskine til 3-400 kroner eller en bil til 3-400.000 kroner. Det er en kæmpestor investering for forbrugerne.

- Med de mere moderne og nye teknologier mangler vi stadigvæk en langtidserfaring. Derfor er det nødvendigt at stille en bedre tryghed tilgængelig for forbrugerne. Og det gør vi ved at give en længere frist til at klage over de fejl, der er bygget ind i bilerne allerede fra begyndelsen, siger Lennart Fogh til Ritzau.

Anja Philip, formand for Forbrugerrådet Tænk, mener, at det er "åbenlyst urimeligt", når det ikke er muligt at klage over et produkt efter to år.

- Det er også noget værre skidt for vores grønne omstilling. Derfor mener vi, at en længere reklamationsret kan stimulere producenter og leverandører til, at vi får nogle produkter, der kan holde længere og kan repareres, siger hun til Ritzau.

Forslaget fra de to forbrugerorganisationer kommer som optakt til, at folketinget de kommende måneder skal tage stilling til mulige ændringer i købeloven. Herunder reklamationsrettens længde i Danmark.

Anja Philip fremhæver, at lande som Norge, Finland, Sverige, Island, Storbritannien og Holland allerede har længere reklamationsret end de to år.

/ritzau/

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.089