23948sdkhjf

Kendt branchemand gået bort

Stifteren af SEC Scandinavia, Leif Daa Rønning, døde 20 januar.

DØDSFALD Manden bag tilbehørs-specialisten SEC Scandinavia A/S, Leif Daa Rønning, døde onsdag 20. januar af sin kræftsygdom. Hans kompagnon igennem 18 år, Jeppe Ruseng Hansen, samt sønnen, produktchef Michael Daa Rønning, og de øvrige medarbejdere kører SEC videre sammen med finske STARTAX, som købte sig ind i SEC for et år siden for etablering på det danske marked.

Mindeord

Redaktionen har modtaget disse mindeord:

”Vi må med stor sorg og bedrøvelse meddele, at Leif Daa Rønning gik bort onsdag d. 20. januar lige op til hans 68-års fødselsdag. Leif har haft kræft inde på livet af flere omgange, men han var en fighter uden lige, der brændte for SEC og arbejdede til det sidste, men i december 2020 blev han syg, hvor det hurtigt kom frem, han desværre ikke havde lang tid igen.

Leif er via SEC Scandinavia A/S kendt i autobranchen af mange fra mange årtiers synlighed ude hos kunderne, ved messer og samhandel med stor del af de danske bilimportører, bilopbyggere mv.

 Efter at være udlært som elektriker startede Leif hurtigt op for sig selv med import af bilradioer. Det var starten til de egne varemærker DEC og PurplePower, som var en stor del af bilstereo-markedet herhjemme i 80’erne og 90’erne.

Udover bilstereo har SEC tidligere været aktører i radio/tv-branchen med bl.a. Lenco pladeafspillere og Tensai videomaskiner, ligesom Leif var en af pionererne indenfor branchen for EU-scooteren (knallert 45).

 Leif var meget bidt af biler, og bilbranchen har altid været en del af forretning. I starten af nullerne rykkede firmaet over til fuld fokusering på auto med agenturet på amerikanske Rockford Fosgate bilstereo og AXION bakkamera mv. Derudover var SEC først på bølgen med bagsædeunderholdningen, som var SEC’s hovedsegment frem til finanskrisen i ’08.

I perioden efter 2008 blev fokus skiftet til den nuværende vægt på udstyr til varebiler og integreret bakkamera på originalskærm mv. samt det egenudviklede LED varerumslys, hvor SEC stadig er den nok førende aktør herhjemme og med eksport til mange lande i Europa.

 Leif vil blive savnet, og hans kompagnon igennem 18 år Jeppe Ruseng Hansen samt hans søn produktchef Michael Daa Rønning og de øvrige medarbejdere kører SEC videre i Leifs ånd sammen med finske STARTAX, som købte sig ind i SEC for et år siden for etablering på det danske marked. Leif efterlader sig sin kone Susanne og hans fire børn.”

 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078