23948sdkhjf

Slaget om nye bilafgifter: Nægter at sælge flere opladelige biler

Torsdag gik Folketingets partier i gang med førstebehandlingen af den lov, der blandt andet kommer til at ændre registreringsafgifterne. Den er et resultat af den aftale, regeringen sammen med et flertal af Folketingets partier vedtog i december sidste år.

Selv om loven endnu ikke er vedtaget, trådte de nye regler for registreringsafgifter i kraft allerede 18. december; og selv om loven forventes vedtaget i starten af februar, bliver afgifterne først beregnet med tilbagevirkende kraft fra juni i år. 

I mellemtiden har mange forhandlere penge ude at svømme for at dække den difference, der er mellem den nye og den gamle afgift på nul- og lavemissionsbiler, som altså først bliver udregnet tidligst til sommer - inklusive det efterslæb, der kommer. 

Det får nu flere forhandlere til simpelthen at opgive at sælge de "grønnere" biler, fordi de ikke kan eller vil lægge ud for staten.

- Flere af mine medlemmer siger, at det er slut med at sælge opladelige biler hentet i udlandet, før vi ved, at vi kan afregne bilerne til den rigtige afgift, siger Jørgen Bomberg, direktør i Dansk Bilforhandler Union, til Finans.

Også AutoBranchen Danmarks direktør, Gitte Seeberg, kritiserer, at forhandlerne på den måde bliver pålagt at agere kassekredit for det offentlige.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.188