23948sdkhjf

Ansætter igen efter corona-fyringer: Elbilordre er gået i masseproduktion

Lønkompensation og afskedigelser er fortid hos Jydsk Aluminium Industri (JAI). For efterspørgslen fra de internationale kunder er vendt stærkt tilbage.

- Fremgangen gælder alle de brancher, som vi arbejder inden for – både højspændingsindustri, pumpeindustri, marine, automotive og robotter. Derudover har vi arbejdet på et projekt inden for e-mobility siden 2017, og det er endelig er gået i serieproduktion, siger administrerende direktør Kenn Christensen, JAI, til Metal Supply.

Samtidig er produktionen af tre nye projekter til BMW-motorcykler kommet i gang. Her er JAI totalleverandør af bagsvinger.

Den stigende aktivitet gør, at Herning-virksomheden nu søger en række nye medarbejdere - både i produktionen og til støttefunktioner.

Trædesten til nye ordrer

Projektet, der er gået i masseproduktion, drejer sig om aluminiumsstøbte batterikasser til hybrid-elbiler hos Jaguar og Land Rover. Her er JAI tier 2-leverandør, og kunden er Samsung SDI. Produktionen bliver kraftigt rampet op i øjeblikket.

- Vi er specialister i kokillestøbning af fysisk store og meget komplekse emner, og det er blandt andet de batterikasser, der skal bruges til hydridbiler, siger direktøren.

- Når produktionen er oppe at køre, håber vi, at samarbejdet bliver en trædesten til flere projekter.

I august måtte JAI tage afsked med 26 medarbejdere ud af samlet 210, og i foråret måtte virksomheden sende 60 medarbejdere hjem på lønkompensation.

Direktøren fortæller, at han forventer, at virksomheden nu kommer til at passere 200 medarbejdere igen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109