23948sdkhjf

Automester skaber ungt lærlinge-univers

Young Mechanics Club skal tiltrække unge med events og egen Facebook-gruppe for at gøre Automester attraktiv som arbejdsplads og uddannelsessted.

ATTRAKTIVT Networking med spændende arrangementer, konkurrencer og vidensdeling - det er elementerne i Young Mechanics Club, der er en ny klub for unge lærlinge i autobranchen.

Som landets største kæde af 415 frie værksteder lancerer Automester således nu, hvad kæden kalder en eksklusiv klub for sine lærlinge, hvor de unge får events og et lukket forum til at ytre sig i via facebook. Initiativet er taget for at gøre det mere attraktivt at uddanne sig til mekaniker hos Automester.

Sjov og faglighed


For Automester er Young Mechanics Club en vigtig investering i fremtiden.

- Vi vil rigtig gerne gøre noget ekstra for vores lærlinge, for de er en vigtig del af fremtiden i vores kæde. Derfor stifter vi Young Mechanics Club, som vi håber, at rigtig mange lærlinge vil være medlem af, og som vi tror på, at de får en masse ud af, siger Automesters marketingchef Lena Britt Pedersen. Hun fortæller om opstarten:

- Vi lægger ud med en fed event med racerkøreren John Nielsen, der jo var Danmarks første Le Mans-vinder. Desuden får de unge et fagligt boost, og vigtigst af alt får de en udbytterig dag med testkørsel af el-biler, videndeling, gokart race og muligheden for at skabe venskaber på tværs af landet, siger Lena Britt Pedersen.

Hun tilføjer, at der er delvis egenbetaling, hvor værkstederne selv betaler et symbolsk beløb pr. lærling, de sender afsted til Young Mechanics Club events - og at det er en god investering for værkstederne i deres lærlinge og fremtiden.

Planen var at skyde Young Mechanics Club i gang nu, men Automester har valgt at udsætte det første arrangement til marts 2021 for at følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger i forhold til Covid 19.

Faglige events bliver en tilbagevendende begivenhed i Young Mechanics Club, hvor lærlingene kommer til at møde spændende mennesker fra bilverdenen, får faglig inspiration og mulighed for at opbygge et stort netværk, der kan følge dem videre i karrieren.

Netværk på Facebook


Den lukkede Facebook-gruppe er, ifølge Automester, første gang, at en værkstedskæde satser så målrettet på at skabe et inspirationsrum for sine unge lærlinge.

- I Facebook-gruppen kan deltagerne netværke videre og holde kontakten til de kolleger og måske endda nye venner, de får ved at mødes til klubbens events. Desuden vil vi fra kædekontoret løbende udsende nyheder, konkurrencer og meget mere i gruppen. Den er frem for alt tænkt som et forum, hvor vores lærlinge kan kommunikere med hinanden på deres egne præmisser. Vi ønsker ganske enkelt at gøre vores bedste for at skabe udviklende rammer for vores unge lærlinge både fagligt og socialt, siger Lena Britt Pedersen.

Starter med race og elbil-test 

Første event i Young Mechanics Club sker ved en event 16., 17. og 18. marts 2021, så der er flere datoer at vælge imellem. Eventen, der er med fuld forplejning, varer en dag og bliver afholdt i Odense på Automesters hovedkontor og i Odense Gokart Hal. Det faglige tema er el-og hybridbiler og inkluderer testkørsel og performance-måling af el-biler i FTZ Akademis nye, moderne el- og hybridcenter. Derefter står dagen på gokartkørsel samt foredrag med racerkørerlegenden John Nielsen. Der afsluttes med Kahoot-konkurrence, præmieoverrækkelse og sandwich. 

Også lærlingeklub i Nordjylland

ALF har siden 2018 været navnet på en lærlingeklub i Vendsyssel under skolen EUC Nord. Foreningen er skabt blandt lærlinge og mestre fra Frederikshavn for også fejedrenge og folkeskoleelever og skal på sigt udbredes til at omfatte elever fra hele Nordjylland. Her har man bl.a. været på besøg hos reservedelsproducenten Klokkerholm og Ørnedalsbanen og køre motocross.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.097