23948sdkhjf

Continental varsler massefyringer: 30.000 job i fare

Opdateret 5. oktober: Oversættelsesfejl i andet citat er rettet. Motor-magasinet beklager fejlen.

Efter i august at have præsenteret et underskud på 5,5 mia. kr. for årets første halve år iværksætter Continental nu en enormt omfattende sparerunde, hvor 30.000 job står på spil.

På et møde tirsdag besluttede bestyrelsen at lukke dækfabrikken i Aachen ved udgangen af 2021 samt elektronikafdelingen i Karben i 2024. Desuden bliver samarbejdet med Osram stoppet, og flere strukturelle ændringer er på vej, oplyser Continental i en pressemeddelelse.

- Hvis vi går ind i vores vækstområder i fuld fart nu, har vi mulighed for at udvide vores arbejdsstyrke markant igen i løbet af de næste ti år, ligesom vi i øjeblikket er nødt til at justere den på grund af den strukturelle transformation og det svage økonomiske miljø, udtaler adm. direktør Elmar Degenhart i pressemeddelelsen.

- Værste katastrofe siden Anden Verdenskrig

I forbindelse med præsentationen af halvårsregnskabet kaldte Continental-chefen coronakrisen for den ”værste katastrofe siden Anden Verdenskrig” og roste virksomhedens ansatte for trods alt at have outperformet markedet.

Læs også: Dækproducent bruger supercomputer til at udvikle nye køreteknologier

Derfor har det også været en svær beslutning for bestyrelsen at træffe, forklarer topchefen.

- Ingen af ​​beslutningerne var lette for os. I alt vil ca. 30.000 job blive berørt af disse over hele verden. Dette betyder ikke automatisk, at der vil være 30.000 fyringer, som altid er vores allersidste udvej. Så vi vil nu arbejde sammen med medarbejderrepræsentanterne for at finde løsninger, der understøtter medarbejdere, der er berørt af ændringerne, og forbedrer deres beskæftigelsesmuligheder, siger Degenhart og peger på mere uddannelse og opkvalificering som mulige løsninger.

Samlet set forventer Continental, at de planlagte ændringer fra det igangværende strukturprogram sandsynligvis vil påvirke ca. 30.000 job direkte over hele verden på 200 af koncernens 595 lokationer.

Disse stillinger vil blive ændret, flyttet eller gjort overflødige. Ca. 13.000 af jobbene er placeret i Tyskland.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109