23948sdkhjf

Chauffør i selvkørende Uber i USA tiltales for drab efter ulykke

Den assisterende chauffør i en selvkørende Uber, der påkørte en kvinde, er tiltalt for uagtsomt manddrab.

Backup-chaufføren bag rattet i en selvkørende Uber-bil, der påkørte og dræbte en kvinde i Arizona i 2018, er blevet tiltalt for uagtsomt manddrab.

Det oplyser anklagemyndigheden tirsdag lokal tid.

49-årige Elaine Herzberg var i færd med at krydse en mørk vej i Tempe i det centrale Arizona, da hun 18. marts 2018 blev ramt af en selvkørende Uber, hvor 46-årige Rafael Vasquez sad bag rattet.

Rafael Vasquez, der også går under navnet Rafaela, har erklæret sig ikkeskyldig i uagtsomt manddrab. Hun er blevet løsladt, mens hun venter på retssagen, der er sat til at begynde i februar 2021.

Elaine Herzberg døde af sine kvæstelser, efter at hun blev ramt af bilen, mens hun trak en cykel over en vej om aftenen.

Læs også: Uber betaler bøde på 25 millioner kroner for kørsel i Danmark

Ifølge en politirapport kiggede Rafael Vasquez gentagne gange ned i stedet for at holde øjnene på vejen.

I marts 2019 sagde anklagemyndigheden i Yavapai County, at virksomheden bag Uber, Uber Technologies Inc., ikke kan holdes juridisk ansvarlig for ulykken.

Til gengæld bør den assisterende chaufførs håndtering af situationen efterforskes nærmere af politiet i Tempe, lød anklagemyndighedens vurdering.

Rafael Vasquez har tidligere forklaret politiet, at fodgængeren "kom ud af det blå".

Læs også: Flyvende biler og smarte byer

Ifølge politiets efterforskning kunne ulykken være afværget, hvis chaufføren havde været opmærksom på vejen. Hun var dog i stedet ifølge politiet i gang med at se tv-programmet "The Voice" på sin telefon, da ulykken skete.

Bilen var en del af et eksperiment med selvkørende biler, som efterfølgende er blevet bremset i Arizona.

Cirka to uger efter ulykken i marts 2018 indgik Uber et forlig med familien til den dræbte Elaine Herzberg. Beløbets størrelse blev ikke oplyst.

Uber har ikke ønsket at kommentere tiltalen mod Rafael Vasquez.

/ritzau/Reuters

Kilde: /ritzau/Reuters

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141