23948sdkhjf

Erfaren Daimler-mand i spidsen for Mercedes

Ny mand bag rattet hos Mercedes-Benz Danmark og Sverige.

IMPORTØR 57-årige Niels Kowollik har overtaget posten som adm. direktør for Mercedes-Benz Danmark og Sverige per 1. september. Han overtager posten fra Björn Hauber, som har stået i spidsen for det danske og svenske marked siden sommeren 2016.

Niels Kowollik kommer senest fra stillingen som adm. direktør for Mercedes-Benz Belgien, Holland og Luxembourg, som han havde ansvaret for i mere end to år. Han har været ansat i Daimler-koncernen i mere end 28 år, hvor han begyndte som sales trainee for personbilsdivisionen.

Med kontorer i både Malmø og København er det en interessant udfordring, der venter Niels Kowollik, oplyser en pressemeddelelse:

- Jeg er virkelig glad for muligheden for at tilslutte mig disse to specifikke markeder af flere grunde. For det første er det altid en interessant udfordring at overtage så succesfulde teams, fordi det presser dig til at være endnu mere kreativ i forhold til, hvordan du selv kan bidrage. For det andet er det jo en noget usædvanlig situation at skulle håndtere to forskellige forretningsmodeller i samme virksomhed, og det appellerer til mig – bade på baggrund af den kompleksitet, der følger med, og også, fordi denne nye måde at arbejde på meget vel kan være fremtiden for vores forretning, siger Niels Kowollik.

Pilotprojekt

Han refererer til en ny forretningsmodel, som er introduceret i Sverige som et pilotprojekt, hvor importøren spiller en langt større rolle i forhold til slutkunden. Her har importøren nemlig ansvaret for alle produkter og lagerbeholdning, hvilket skaber en sikkerhed hos kunderne om, at de altid gør den bedst mulige handel samtidig med, det skaber fleksibilitet, fordi hver eneste bil i landet er tilgængelig, uanset hvor, man befinder sig.

Hus i Sverige

Med sig har Niels sin kone, Inis, mens deres voksne børn, Juliane og Franziska, bliver i Tyskland med deres egne børn, som Niels Kowollikhåber på at se ofte i sit hjem i Malmø på trods af den nye, fysiske afstand mellem dem.

Niels Kowolliker en passioneret motorcykel-kører og misser aldrig chancen for at tage sin motorcykel ud at køre en tur. Han deltager sågar også i amatør-races, og for at holde sig i form til det, dyrker han en lang række forskellige sportsgrene.

Derudover er Niels Kowollik også en entusiastisk bogorm og bringer tusindvis af bøger med sig til sit hus i Sverige.

250 ansatte

Mercedes-Benz Danmark A/S er den officielle importør af Mercedes-Benz i Danmark, og er en del af den globale bilkoncern Daimler AG, som har hovedkontor i Stuttgart, Tyskland.

Mercedes-Benz har en fælles dansk-svensk organisation, hvor flere funktioner deler ansvaret for de to markeder, og med cirka 250 medarbejdere.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078