23948sdkhjf

Kortslutningsfare: BMW tilbagekalder plugin-hybrider

Ejere af en række BMW-serier frarådes at oplade deres plugin-hybrid på grund af kortslutningsfare. Over 4000 biler tilbagekaldes.

Kun en uge efter, at Ford måtte tilbagekalde 26.000 plugin-Kugaer på grund af brandfare, har BMW opdaget en produktionsfejl i flere af sine plugin-hybrider. Det skriver det tyske magasin Auto Motor und Sport

De berørte biler findes på tværs af BMW's 3-serie, 3-serie Touring, X1, X2, X3, X5, 2-serie Active Tourer, 5-serie, 5-serie Touring, 7-serie og Mini Countryman.

I alt 4460 biler på verdensplan skal nu have rettet op på fejlen, som er forårsaget af en svejseperle. En del af dem er dog ikke leveret til kunder endnu.

- I sjældne tilfælde - afhængigt af formen, størrelsen og positionen af svejseperlen - kan forureningen under den indledende opladningsproces forårsage en funktionsfejl som eksempelvis kortslutning af højspændingsbatteriet, udtaler BMW til magasinet.

115 danske biler berørt

Ved en intern gennemgang fandt man, at en svejseperle på højspændingsbatteriet fra produktionsperioden 13. marts til 6. august ikke blev fjernet helt. 

BMW har ikke oplyst om nogen tilfælde af brand som følge af defekten, men fraråder alligevel sine kunder at oplade de ramte plugin-hybrider. 

BMW Danmark har ikke fået de endelige tal for, hvor mange biler i Danmark, der er berørt, men det foreløbige tal lyder på 115. Heraf er kun en bil blevet leveret til en kunde, som allerede har fået besked, fortæller Mette Bøgeskov Lolholm, kommunikationschef i BMW Danmark.

- Det er snarere et leveringsstop end en tilbagekaldelse. Vi kigger selvfølgelig bilerne efter, inden de udleveres, tilføjer hun. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094