23948sdkhjf

Lakgigant overgår egne CSR-forventninger

Den internationale lakproducent Axalta har på to år taget betydelige skridt for at reducere sine klimaaftryk

Amerikanere er kendte for store armbevægelser og høje forventninger. Derfor kan det undre, at den verdensomspændende lakproducent Axalta har haft så beskedne bæredygtighedsmål som reduktion af affald og energiforbrug på 5 pct. i løbet af fem år.

Især når det ved en nærlæsning af nøgletallene viser sig, at selskabet har omkring halveret nogle af sine tunge poster. Det fremgår af den bæredygtighedsrapport for de to første år, 2018 og 2019, som Axalta i dag har udgivet.

Energiforbruget er reduceret med 0,4 mio. gigajoules til 2,2 mio. gigajoules på de to år. Det svarer til ca. 111 GWh. Samtidig er energiforbruget pr. produceret ton faldet med knap 45 pct. på de to år.

Affaldsmængden er sideløbende reduceret med hele 61 pct. til 24.562 tons. Det er blandt andet sket ved at genbruge opløsningsmidler på fabrikkerne.

Endvidere bar Axalta brugt de seneste to år på rekruttering, medarbejderinddragelse, styrkelse af lokal forandring ved de steder, Axalta opererer ud fra, og produktudvikling med fokus på minimering af udledning af drivhusgasser.

- Mange af Axaltas investorer interesserer sig mere og mere for emner som bæredygtighed, og denne rapport er bare én måde, hvorpå vi kan bevise vores prioriteter og resultater inden for bæredygtighed, siger Robert Bryant, adm. direktør i Axalta, i en pressemeddelelse i forbindelse med offentliggørelsen af bæredygtighedsrapporten.

Axalta har da også samarbejdet med en række af sine kunder og leverandører for at finde måder at forbedre sin bæredygtighed i bred forstand.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094