23948sdkhjf

Magnussen bliver 15'er i ny Hamilton-triumf

Kevin Magnussen blev nummer 15 i Spaniens grandprix, hvor Lewis Hamilton vandt for fjerde år i træk.

FORMEL 1 Der var ikke point til den danske racerkører Kevin Magnussen, da sjette VM-grandprix i 2020 blev afviklet i Spanien søndag.

Men efter at have været udgået i de to seneste grandprixer på Silverstone gennemførte danskeren og fik en 15.-plads.

Nok så vigtigt var han stærkere end den franske holdkammerat, Romain Grosjean, der blev nummer 19.

I front var det ensidigt, da Mercedes-køreren Lewis Hamilton førte løbet fra start til slut og sejrede for fjerde gang i sæsonen. Max Verstappen (Red Bull) blev nummer to, mens den anden Mercedes-kører, Valtteri Bottas, tog tredjepladsen.

Magnussen indledte i 16. position, men i starten og på første omgang fik danskeren presset sig op som nummer 14, og der blev han meget længe med finnen Kimi Räikkönen pressende lige bagved.

Danskeren trak sit første pitstop helt til 29. omgang, hvor han på grund af andres tidligere pitstop havde været helt oppe som nummer ni, og han lå nummer ti, da han selv tog initiativ til pitstop.

Da Magnussen var tilbage på banen, var det som nummer 19 i feltet, men han begyndte med det samme at avancere, så han hurtigt var tilbage på den 14.-plads, der så længe havde været hans udgangspunkt.

Point måtte han kigge langt efter på en dag, hvor kun en enkelt kører udgik, og i stedet endte det med en dansk 15.-plads.

Hamilton forsvarede sin poleposition med Max Verstappen bag sig, og briten distancerede lige så stille konkurrenterne yderligere. Spændende blev det således aldrig, og det var fjerde år i træk, han vandt i Spanien.

Det var altså Hamiltons fjerde grandprixsejr ud af seks mulige i 2020, og han øger dermed forspringet i toppen. Briten har 132 point, mens Max Verstappen på andenpladsen har 95 point.

Derudover har Hamilton nu rekorden for flest podieplaceringer i historien.

Magnussen er noteret for et VM-point, mens Grosjean har sit første til gode.

Kilde: Ritzau

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172