23948sdkhjf

Tesla Danmark tager højdespring på indtjeningen

Teslas danske datterselskab fik rekordoverskud i 2019.

Den stigende efterspørgsel hos danske bilejere efter elbiler kom sidste år Teslas danske datterselskab, Tesla Motors Denmark, til gode.

Ifølge årsregnskabet udløste det sidste år et overskud efter skat på 30,4 mio. kr., hvilket er en markant fremgang i forhold til 2018, der endte med et underskud på 7,6 mio. kr.

Samtidig tangerede bruttofortjenesten rekordåret 2016 med 79,6 mio. kr. Da der blev indført nye revisionsregler i 2018, er tallene dog ikke direkte sammenlignelige. Væksten i bruttofortjenesten sidste år var på næsten 43 pct. i forhold til året før.

Årsagen skal især findes i lanceringen af Model 3 på det danske marked, hvormed der blev leveret flere biler, fremgår det af ledelsesberetningen.

Selv om Tesla Danmark har leveret flere biler i første halvår af 2020, end man gjorde i samme periode sidste år, vurderes det "endnu for tidligt at udtale sig om, hvorvidt - og i givet fald hvor meget - covid-19 påvirker omsætningen i andet halvår 2020".

De nyeste tal fra De Danske Bilimportører viser en fremgang i Teslas andel af markedet for nyregistrerede biler. Med 1555 solgte nye Teslaer i årets første syv måneder i år har Tesla en markedsandel på 1,4 pct. - en stigning fra 1322 biler og 1 pct. i samme periode sidste år.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.095