23948sdkhjf

DAG får ny førstemand

Tidligere chefredaktør på Motor-magasinet og redaktør af medlemsbladet AUTObranchen bliver ny sekretariatschef i Dansk Autogenbrug.

GENBRUG 58-årige Adam Pade afløser Børge Madsen, der kan se tilbage på knap 10 år som direktør i Dansk Autogenbrug (DAG).

- Det bliver en tung arv at løfte, fordi Børge mødte op med en faglig-teknisk indsigt, som jeg først skal til at tilegne mig - også selv om jeg har fulgt branchen i noget nær en menneskealder. Heldigvis har jeg mere end 60 højt kvalificerede specialister - medlemmerne - at læne mig opad.Sådan lyder det fra Dansk Autogenbrugs nye administrative førstemand fra 1. august, Adam Pade.

Adam Pade indledte sit bekendtskab med autobranchen som journalist og chefredaktør på Motor-magasinet i midten af 1980’erne. I 2004 blev han redaktør af medlemsbladet AUTObranchen, der i dag udgives af Dansk Bilbrancheråd, DAG og SKAD. Opgaven beholder han - tillige med enkelte andre blad- og konsulentopgaver. I DAG får han titel som sekretariatschef.

Journalist og redaktør

- Jeg glæder mig utrolig meget til at komme ind i maskinrummet og være med til at fortælle den gode historie, der ligger i autogenbrug, siger Adam Pade. Han fortæller, at han har dyb sympati for begrebet cirkulær økonomi.

- Tanken om at genbruge, reparere og levetidsforlænge - det er da bæredygtighed i sin reneste form. Men autogenbrug fylder ikke meget på den miljøpolitiske dagsorden - og da slet ikke blandt forbrugerne, der formentlig kun tænker i autogenbrug, hvis der ikke ellers er råd til at skifte den defekte gearkasse, siger Adam Pade. Han fortsætter:

- Det er fint med nye brændselsteknologier for at skabe en renere verden. Men den grønne dagsorden handler også om at udvise respekt for naturressourcer, der på et tidspunkt slipper op. Derfor er autogenbrug en vigtig genvej til den grønne omstilling i transportbranchen - et "autobranchens grønne figenblad".

Læs også: Organisationer eftergiver kontingent


DAG’s formand Søren Lundfold ser frem til samarbejdet:

- Vi har jo arbejdet sammen med Adam i mange år både om bladet og om informationsopgaver for DAG, og vi er glade for, at han vil tage handsken op efter Børge.

Børge Madsen fratræder efter et langt sygdomsforløb.bauer

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093