23948sdkhjf

"Værste krise siden Anden Verdenskrig" for Continental

Continental-koncernen endte med en negativ vækst på 40 pct. i første halvår, men outperformede stadig markedet.

Den internationale dækkoncern Continental kan i sit netop offentliggjorte halvårsregnskab præsentere tal, der i det store hele flugter med dem, man ser i virksomheder over det meste af verden i disse uger og måneder.

Mens salget af biler i andet kvartal faldt på 45 pct. på verdensplan, gik Continental "kun" 40 pct. tilbage til et salg på 6,6 mia. euro, svarende til 49 mia. kr.

Resultatet efter skat landede i andet kvartal på minus 741 mio. euro mod et overskud på 485 mio. euro i samme periode sidste år.

- I lavpunktet for autobranchens værste økonomiske krise siden slutningen af Anden Verdenskrig outperformede vi markederne. Vi har skarpt fokus på vores mål. Vores skrappe sparetiltag har en hurtig og mærkbar effekt, udtaler Continentals adm. direktør, Elmar Degenhart, i forbindelse med regnskabet.

Sats på flere heste betaler sig

Topchefen peger blandt andet på Continentals mangeartede forretning som en årsag til, at selskabet trods alt ikke er hårdere ramt. 

- Over de seneste par år har vi vedvarende styrket vores forretning på erhvervs- og privatkundesiden. Dette gør os mindre sårbare over for bilindustriens op- og nedture, siger han.

Her betyder udviklingen af bremsesystemer og elektronikkomponenter dertil også en del for den vækst, der skal indhentes i årets anden halvdel.

For hele året forventer Continental nu at reducere sine investeringer med mere end 25 pct. i forhold til sidste år for at imødegå de økonomiske konsekvenser af coronakrisen, står der i en meddelelse i forbindelse med regnskabet. De første 20 pct. er dog fundet i årets første seks måneder. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095