23948sdkhjf

PSA holder skindet på næsen trods corona

Den franske autokoncern Groupe PSA kan takket være en effektiv turnaround for en håndfuld år siden se tilbage på de første seks måneder af 2020 som turbulente, men ikke omvæltende for forretningen.

Af det netop offentliggjorte halvårsregnskab fremgår det, at PSA trods coronakrisen har omsat for 25,1 mio. euro, svarende til knap 187 mio. kr. Det er et fald på 34,5 pct. sammenlignet med samme periode sidste år.

I bildivisionen er salgstallet faldet 35,5 pct. til 19,6 mio. euro i første halvår af 2020.

- Dette halvårsregnskab beviser koncernens modstandsdygtighed og er en gevinst af seks års intenst arbejde for at øge vores omstillingsparathed og sænke vores break-even-punkt, udtaler Carls Tavares, bestyrelsesformand for Groupe PSA, i en pressemeddelelse i forbindelse med regnskabets offentliggørelse.

Groupe PSA’s konsoliderede indtægt endte på 376 mio. euro (2,8 mia. kr.) – et fald på næsten 1,7 mia. euro (12,4 mia. kr.) sammenlignet med første halvår af 2019, men dog stadig et overskud.

PSA, som producerer Peugeot, Citroën, DS, Opel og Vauxhall, forventer for hele året en nedgang på 25 pct. af bilmarkedet i Europa, 30 pct. tilbagegang i Rusland og Latinamerika samt 10 pct. tab i Kina.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094