23948sdkhjf
>

Dansk ladeoperatør udvider og sikrer stor investeringspartner

Ladeoperatøren Spirii og energikoncernen AURA Energi har netop indgået en investeringsaftale

Investeringer i grønne, langsigtede løsninger vokser eksplosivt i takt med, at klimadagsordenen har fået en central plads hos stort set alle virksomheder. Især elbilmarkedet oplever stor fremgang i år. Alene i juni måned blev der sat ny, dansk rekord i elbilsalget med hele 12,5 procent af det samlede bilsalg.

Samtidig har markedet for opladning også ændret sig det seneste år. Herunder er det nye ladeoperatørselskab Spirii, som sidste år lancerede en digital opladningsplatform, kommet til. 

Siden Spirii gik på markedet, har deres forretning taget fart, og de har oplevet stor interesse fra kunder og investorer. Heriblandt fra energikoncernen AURA Energi, som nu har købt sig ind i Spiriis forretning med en betydelig investering, der sikrer AURA 25 pct. af selskabet. 

Det melder Spirii ud i en pressemeddelelse. 

- Hele Spirii-teamet er enormt stolte af, at vi allerede nu er klar til at skalere vores forretningskoncept yderligere, som der har vist sig at være stor efterspørgsel efter. Den nye kapitaltilførsel sikrer os muligheden for at udbrede vores løsninger hurtigere og til et større marked. Vi kender AURA fra tidligere som en meget agil og kompetent partner og er sikre på, at vi nu får en endnu stærkere forretning, til glæde for vores kunder i Danmark og resten af Norden, siger administrerende direktør i Spirii, Tore Harritshøj, i meddelelsen. 

Energikoncernen AURA Energi og Spirii lancerede allerede tilbage i februar et samarbejde om at sælge ladeløsninger til private, kommuner og virksomheder, og AURA har lige siden solgt Spiriis løsninger til kunder med succes. Det har givet AURA mod på at satse endnu mere på den elektriske transport og købe sig ind i Spiriis forretning.

- Vores investering i Spirii flugter godt med vores e-mobilitystrategi og vores ønske om at være synlige i den grønne omstilling. Vi har et godt indtryk af Spirii, fordi vi i forvejen har et partnerskab, og vi har store forventninger til aftalen – ikke mindst i relation til den markante stigning af antallet af elbiler i de kommende år, siger Carsten Höegh Christiansen, adm. direktør i AURA Energi.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.143